Traficul pe Aeroportul Sibiu, în creştere cu peste 20 de procente în 2016

Știri de Sibiu, 29.07.2016

Activitatea pe Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) înregistrează o creştere semnificativă în primele şase luni ale anului, atât ca numără de pasageri îmbarcaţi, cât şi în privinţa traficului cu mărfuri.

În perioada ianuarie-iunie 2016, traficul de pasageri îmbarcați şi debarcați de pe Aeroportul Internațional Sibiu a crescut cu 21.55% față de primul semestru al anului precedent, potrivit comunicatului de presă transmis de compania sibiană.

Un trend ascendent se manifestă şi în zona cargo. În aceeaşi perioadă, numărul mișcărilor de aeronave a crescut cu 12% față de primul semestru din 2015 ,în timp ce traficul cargo a ajuns la aproximativ 36 tone de marfă, o creștere cu 2746% față de primul semestru al anului trecut.

“După eforturile susținute ale echipei aeroportului cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, din nou asistăm la o creștere de trafic de aproape 22% în primul semestru din 2016. Previzionăm o creștere și mai mare de trafic în a doua parte a anului 2016 datorită  deschiderii bazei aeriene Wizz Air la Sibiu din 19 August. Creșterile de trafic înregistrate în ultimii 2 ani ne motivează să continuăm demersurile începute, astfel încât Aeroportul Internațional SIBIU să înainteze în ierarhie”, declară Marius Gîrdea, directorului general AIS.

Din luna august, de la Sibiu se vor introduce rute noi directe către Madrid (din 20 August ), Memmingen (din 21 August ), Milano Bergamo (din 20 August ), München, Nürnberg (din 19 August 2016).

De asemenea, de la Sibiu se poate zbura direct către Antalya, Dortmund, Londra Luton Stuttgart, Viena și în întreaga lume via München sau Viena.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Răspunsuri

 1. Dany says:

  Pe când zbor’ Sibiu Roma?

 2. Dany says:

  Doar nu o fii Memmingen mai mare si mai
  Important decât ROMA

 3. GICQUEL says:

  Buna ziua ,
  Si pentu Franta cand se va introduce ?
  Va multumesc pentru raspuns .