Cea mai mare sală de operaţii din ţară, proiectată la Sibiu

Știri de Sibiu, 30.07.2016

Medicii Spitalului European Polisano din Sibiu anunţă pregătirea unei noi premiere în sistemul sanitar românesc. O sală de operaţie uriaşă, ce va permite realizarea în aceeaşi locaţie de intervenţii în zona cardiologie şi neuroghirurgiei, va fi amenajată în incinta spitalului din Sibiu. Investiţia depăşeşte un milion de euro şi reprezintă un concept intervenţional nou, aplicat din anii 2000 în Europa, după modelul conceput de dr. Sherif A.H Sultan, președintele Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară.

Potrivit conducerii spitalului, sala hibrida în care vor putea fi realizate operaţiile mixte va fi amenajată anul acesta.

“Este un bloc operator cardio-vascular care înseamnă o masa perfect ergonomica şi adaptata interventiilor cardivasculare, cu sistemul de anestezie şi de circulatie extracorporeala, la care se îmbină celebrul angiograf care, în mod normal, se găsesze separat, într-un laborator. Parctic se îmbină în aceeaşi sală un sistem imagistic performant cu un sistem chirurgical performant pentru a se putea realiza intervenţii complexe. Având sala de operaţie, suportul anestezic şi hemodinamic, precum şi sistemul imagistic, actul medical  devine de o precizie nemaiîntalnită”, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, conf.univ.dr. Victor Costache, directorul medical și șeful secției de Chirurgie al Spitalului Polisano.

In sala de operaţie uraşă proiectată la Sibiu se vor putea face intervenţii chirurgicale dificile, din diferite domenii.

Avocatul Remus Borza, preşedintele preşedintele grupului Polisano, a percizat, în acelaşi context, că Spitalul Polisano este cel mai scump spital privat din România, “raportat la investiţii”, respectiv peste 30 de milioane de euro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.