Băsescu: SRI trebuie pus “zdravăn” sub control. DNA are nevoie de legea răspunderii magistraţilor!

Știri de Sibiu, 31.07.2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că SRI trebuie pus “zdravăn” sub control printr-o comisie parlamentară “extrem de puternică”, iar instrumentul prin care poate fi controlat DNA este legea răspunderii magistraţilor.

Traian Băsescu a susţinut la România TV că este evident că sunt probleme în ce priveşte controlul civil asupra activităţii serviciilor secrete, lucru care poate fi rezolvat, în opinia sa, printr-o comisie parlamentară de control “extrem de puternică”. “SRI trebuie pus zdravăn sub control”, a subliniat fostul şef de stat, potrivit mediafax.ro.

În privinţa DNA, el este de părere că acesta poate fi controlat prin adoptarea legii răspunderii magistraţilor.

“Instrumentul nu este punerea DNA sub control parlamentar, ci instrumentul este legea răspunderii magistraţilor”, a precizat fostul preşedinte, adăugând că adoptarea acestei legi ar însemna încetarea multor cazuri de abuz.

Referitor la declaraţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora România este condusă de DNA şi SRI, ţinta acestora fiind îndepărtarea ALDE din viitorul Parlament, Băsescu a spus amuzat că nu crede că ALDE este o ţintă.

“Vreau să vă dau câteva exemple în care arătăm că nu suntem stat de drept, iar domnul Iohannis nu-i străin de acest lucru”, a arătat liderul PMP.

El a amintit de decizia definitivă din dosarul familiei Iohannis referitor la una din case, în urma căreia preşedintele a spus că nu este mulţumit, iar apoi s-a aprobat revizuirea şi mutarea procesului. De asemenea, fostul preşedinte a susţinut că fostul preşedinte ANI Horia Georgescu a fost “încătuşat” pentru că a insistat în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a reluat astfel tema statului mafiot, subiect comun cu fostul adversar Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut în mod public şefului statului să verifice informaţiile prezentate anterior de Băsescu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.