Proiectul ”Masă la Școală”, lansat dezbaterii publice

Știri de Sibiu, 31.07.2016

Program pilot prin care elevii ar urma să primească pe timpul anului şcolar 2016-2017 o masă caldă sau un pachet alimentar a fost lansat în dezbatere publică de Guvernul Cioloș , anunţă deputatul PNL Raluca Turcan.

Potrivit inuţiativei lansată de PNL, proiectul ”Masă la Școală” ar urma să ia locul programului  “Cornul și laptele”, care  “s-a transformat în multe locuri în risipă și nu mai servește scopului pentru care a fost creat”, spune Turcan. Astfel, ideea unei mese calde la scoală va fi testată, în primă fază, în mai multe şcoli, înainte de a fi implementată la nivel naţional.

“În primul an vor fi implicate 22 de școli din toată țara, iar după perioada de testare Guvernul va decide extinderea acestuia la nivel naţional. PNL susține acest program pilot și adoptarea de urgență a actului legislativ. Partidul Național Liberal a inițiat încă de acum 2 ani un proiect de lege prin care alimentația în școală să fie diversificată”, spune Raluca Turcan.
Conform proiectului, pachetul alimentar sau masa caldă va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificată în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat.

De asemenea, primăriile vor putea ajuta din bugetul local la suplimentarea sumelor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.