Succes garantat: Festivalul Medieval a atras peste 30.000 de spectatori (FOTO)

Știri de Sibiu, 29.08.2016

Zecile de spectacole şi concerte susţinute anul acesta în cadrul Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” s-au transformat într-o adevărată reuşită, atragând la Sibiu, în ultimele trei zile, peste 30.000 de spectatori, anunţă organizatorii.

Festivalul dedicat vechiului burg transilvănean s-a încheiat duminică seara, cu un spectacol pirotehnic atractiv în Piaţa Mare, spre deliciul celor mici şi nu numai. Dragonul Antonio, realizat de Carros de Foc și Crispus a bătut duminică gongul de final,în aplauzele a câteva mii de sibieni prezenți la eveniment.

Timp de trei zile, centrul istoric al Sibiului a fost animat de zeci de momente de animație stradală, spectacole de dansuri medievale, concerte de muzică medievală, spectacole de teatru, demonstrații de luptă și spectacole pirotehnice.FMCT 2016 (6)

Un punct de atracţie nou  l-a constituit anul acesta programul de tururi ghidate, susținute de viceprimarul oraşului, istoricul Răzvan C. Pop.

“Tururile au avut loc pe parcursul dimineților de sâmbătă și duminică, de la ora zece, pe traseul Piața Huet – Piața Mică – Piața Mare – Piața Schiller – Strada Cetății și s-au bucurat de prezența unui public numeros. Publicul nu a lipsit nici de la cele patru conferințe din programul acestei ediții, conferinte susținute de istoricii Răzvan C. Pop, Zeno K. Pinter și de storyteller-ul Florinela Anca Vasilescu”, anunţă organizatorii.

FMCT 2016 (9)

Ediția din acest an a adus în Piața Mare mai bine de șaptezeci de spectacole pe parcursul celor trei zile de festival: animații de lupte medievale, susținute de cele trei companii de reconstituiri istorice prezente la festival: Terra Ultrasilvana (Brașov), Paladinii de Terra Medies (Mediaș) și Anacronsim (Sibiu), spectacole de teatru pentru copii, susținute de EnikoBlenessy (actrițăa Teatrului German de Stat Timișoara), Compania de Teatru Interactiv (București) si Teatrul Patru (București), ateliere de meșteșugărit susținute de Casa Calfelor și Anacronism, concerte de muzică medievală ale formațiilor AnnoMusica (Ungaria) – pentru prima dată la Sibiu, Bordo Sarkany (Ungaria), Nomen est Omen (România), Cimpoierii din Transilvania (România) și Ambient Folklore (Bulgaria) – formație aflată pentru prima dată în Sibiu.

Compania Carros de Foc Spania a prezentat anul acesta trei spectacole în premieră la Sibiu, realizate în coproducție cu Grupul Saltarello, Anacronism și Cripus.FMCT 2016 (1)

Ediția din 2017 a evenimentului va avea loc în perioada 25 – 27 august 2017.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.