Muncă la NEGRU: Peste 50 de cetăţeni străini, prinşi în judeţul Sibiu

Știri de Sibiu, 29.08.2016

Poliţiştii de la Biroul pentru Imigrări al judeţului Sibiu au descoperit  la finalul lunii august 56 de cetăţeni moldoveni, femei şi bărbaţi, care lucrau ilegal la o firmă din Mediaş.

Străinii au intrat în ţară cu paşapoarte, fără  să deţină drept de muncă, şi au fost plătiţi ilegal de o firmă de asamblare din Arad, cu sucursala deschisă la Mediaş.

“Au fost depistaţi 56 de cetăţeni moldoveni, bărbaţi şi femei, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, la o societate comercială din oraşul Mediaş. Persoanele, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, sunt originare din Republica Moldova.Persoanele au intrat legal pe teritoriul României, cu paşapoarte biometrice, documente care le permit o şedere pe teritoriul ţării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă”, anunţă Biroul pentru Imigrări Sibiu, în urma raziei făcută la finalul lunii august.

Firma la care lucrau tinerii moldoveni de afla, de ademenea, în ilegalitate, societatea comercială nesolicitând avize de muncă sau de detaşare pentru cei în cauză.

Drept urmare, cerectările polişiştilor s-au extins asupra firmei, pentru infracţiunea de-a primi” la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract de muncă’’.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.