Începutul lui septembrie aduce olarii la Sibiu

Știri de Sibiu, 30.08.2016

Primul weekend din luna septembrie aduce din nou în Piaţa Mare a Sibiului cei mai buni şi renumiţi olari ai ţării. Aflat la ediţie aniversară, evenimentul reuneşte în centrul istoric al oraşului “seniorii” olăritului din România, meşteri care au fost legaţi de oraş de-a lungul celor 50 de ediţii.

Târgul Olarilor de la sibiu se deschide în data de 3 septembrie, la ora 9.00, şi durează până duminică seara.

Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

“Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, sărbătoreşte în acest an cea de-a 50 –a ediţie. Cu acest prilej, olari seniori, care au participat la târg încă de la primele ediţii, adulţi, tineri şi copii care acum deprind arta olăritului, se reunesc în Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Meşterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare”, anunţă organizatorii.

Din Piaţa Mare nu va lipsi roata olarului, astfel că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri.

Pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictat obiecte ceramice.

Ediția 2016 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.