Primăria Sibiu primeşte declaraţiile de salubrizare şi online. Cum procedezi!

Știri de Sibiu, 31.08.2016

Declaraţia de salubrizare, pe care sibienii trebuie să o completeze obligatoriu până la începutul lunii noiembrie, va putea fi depusă şi online, anunţă Primăria Sibiu.

Decizia municipalităţii a fost luată pentru a usura depunerea declarațiilor la ghişee. Potrivit hotărârii Consiliului local,  sibienii şi firmele care au sediu în Sibiu au obligația să depună până în 1 noiembrie  declarația de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare pentru fiecare spațiu deținut.

Citeste si: Declaraţiile pentru noua taxă de salubrizare se depun până în 1 noiembrie. Se aplică penalităţi pentru întârziere!

“Pentru a facilita întregul proces de preluare a formularelor și pentru a evita formarea cozilor la ghișeele Direcției Fiscale, acest serviciu primește declarațiile și pe adresa de e-mail: directiafiscala@sibiu.ro ” , anunţă Primăria Sibiu.

Sibienii care optează pentru declaraţia online trebuie să parcurgă următorii pași:

1.    Descărcați formularele de aici: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/formular/3764
2.    Tipăriți și completați formularul; apoi semnați-l
3.    Scanați formularul și atașați-l de e-mailul pe care îl veți trimite la adresa de mai sus.

Formulare completate se depun în continuare și la ghișeele Direcției Fiscale Sibiu, unde deja 150 de sibieni şi-au depus deja informarea solicitata de Primărie.

Depunerea declaraţiei de salubritate este obligatorie. Nedepunerea actului până la termenul limită înseamnă în cazul persoanelor fizice că taxa se va calcula din oficiu, luându-se în considerare că în spațiul respectiv locuiesc patru persoane.  În cazul în care o persoană juridică nu depune declarația până la termenul limită, taxa se va stabili din oficiu, estimând o cantitate anuală de deșeuri generate de 12 tone/an.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Răspunsuri

 1. gabi says:

  da niste pungi de gunoi nu ni se asigura?????????

  • vasile says:

   Cand au conceput toata nebunia asta cu deseurile, obligand sute de mii de cetateni sa bata drumurile spre primarie, consilierii locali aveau mintea…odihnita !

 2. PETRU says:

  Cum se completeaza declaratia daca la o adresa, din diverse motive, nu locuieste nimeni.

 3. TRak says:

  Stim noi cine e tata lor ” 6 case” De ce nu calculati din oficiu tot corect daca tot vreti sa faceti un lucru nemtesc numa la castig si amenzi va sta portmoneul Gunoaie la gunoaie

 4. Brudan says:

  Daca nu pot scana documentul. ce variante mai am ?
  Ooza merge ?

 5. Borzea Delia says:

  catre DIRECTIA FISCALA SIBIU
  Serviciul Impozits si Taxe Resrsoane Fizice
  Contribuabil BORZEA DELIA ILEANA va multumeste pentru rezolvarea CONTESTATIEI
  Am platit salubrizarea pe trim 1
  OZI BUNA