Cioloş: Nu candidez şi nu mă înscriu într-un partid politic

Știri de Sibiu, 31.08.2016

Premierul Dacian Cioloş a spus, miercuri seara, că îşi menţine decizia de a nu se înscrie într-un partid şi de a nu candida la alegerile parlamentare, dar că îi încurajează pe membrii Cabinetului său să o facă pentru a continua proiectele începute.

”Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”, a dat asigurări premierul Dacian Cioloş, în cadrul unui interviu acordat televiziunii publice.

El a spus că, în ultima vreme, au fost speculaţii generate de faptul că unii dintre membrii echipei guvernamentale au făcut anumite declaraţii.

”Le-am spus şi lor: nu numai că am o problemă, chiar îi încurajez şi pe ei şi pe alţi tineri capabili, competenţi care ar vrea să schimbe România în bine să se angajeze politic dacă doresc. Şi chiar la aceste alegeri. Pe mine nu mă deranjează dacă vor decide să candideze la alegeri pentru a susţine anumite proiecte pe care le-am avut. Dacă vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu, şi nu am un plan, aşa cum interpretează unii, (…) i-am încurajat dacă vor să facă politică să o facă, însă în momentul în care vor anunţa că vor participa în alegeri la momentul respectiv se vor retrage şi vor merge în campania electorală. Dar, în ceea ce mă priveşte, nu-mi schimb opinia”, a adăugat primul ministru.

Întrebat dacă este posibil totuşi să fie premier şi după alegeri, Cioloş a spus: “Nici nu interpretez un <<dacă sau un parcă>>. Obiectivul meu e să mă duc la capăt cu acest mandat”.

Cioloş a mai spus că, în contextul consultărilor privind data alegerilor, a discutat deja cu preşedintele Klaus Iohannis şi că acesta i-a transmis că doreşte să nominalizeze premierul cât mai repede. “Poate să fie instalat un guvern dacă partidul sau partidele care vor urma să formeze guvernul vor avea un program şi o echipă foarte rapide. Am discutat şi cu dl. preşedinte şi dânsul mi-a confirmat că nu va aştepta 20 de zile de la alegeri pentru a convoca Parlamentul. Imediat ce alegerile vor fi validate Parlamentul poate să fie convocat, premierul poate fi nominalizat”, a spus şeful Executivului.

El a mai spus că data de 11 decembrie pentru organizarea alegerilor a stabilit-o conform Constituţiei şi conform legilor, potrivit mediafax.ro
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.