Niedermaier: Cazarma 90, cel mai rău amplasament pentru o piață agroalimentară (VIDEO)

Știri de Sibiu, 29.09.2016

Proiectul de înființare a unui piețe agroalimentare la subsolul Cazarmei 90,inițiat de consilierul PSD Ioan Stroie, s-a dovedit a fi una din cele mai neinspirate propuneri, fiind respins, joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sibiu.

Proiectul nu a fost avizat de comisia de specialitate și a fost respins cu majoritatea de voturi, singurii susținători fiind consilierii PSD.

Istoricul si arhitectul Helmut Niedermaier a întărit cele susținute de comisia de specialitatea si a subliniat ca propunerea Cazarma 90 reprezintă ”cel mai rău amplasament posibil pentru o piață agroalimentară”, atât din punct de vedere arhitectural, cat si din punct de vedere al sănătății publice.

Consilierul FDGR consideră că, pe langa statutul de monument istoric al locației vizate, lipsa totală luminii naturale nu ar putea permite organizarea unei piețe.

Inițiatorul proiectului, consilierul Ioan Stroie, s-a declarat nemulâumit încă înainte de exprimarea votului, pe motiv că proiectele PSD nu vor fi votate pe simplu considerent că vin din partea PSD și nu a PNL sau FDGR.

Unul dintre argumentele de bază penru care proiectul a fost respins de Comisia de Specialitate din cadrul CL Sibiu a fost acela ca edificiul,care face parte din ansamblul Bastionului Haller, este monument istoric de categoria A.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.