Pescarii sibieni dau clasă polițiștilor. Zeci de pești redați naturii (VIDEO)

Știri de Sibiu, 29.09.2016

Zeci de kilograme de pește au fost redate râului Olt și o plasă ilegală, lungă de aproximativ un kilometru, au fost confiscate marți noapte spre miercuri de membrii Filialei Pescarilor Sibiu. Pescarii reușesc, astfel, să reducă din numărul loviturilor date de braconierii care  nu se lasă impresionați de consecințele legii.

Captura a fost făcută la miezul nopții, când pescarii au patrulat cu barca pe raul Olt, în zona localitatii Glamboaca.

Au găsit o plasa uriașă, de aproximativ 1 kilometru, în care picaseră zeci de pești. După deja cunoscutul obicei, pescarii au eliberat peștii.

”Au procedat la scoaterea acesteia din apa si la eliberarea pestilor in mediul natural. Plasa a avut o lungime de aproximativ 1 kilometru iar cantitatea de peste de aproximativ 80 kg, preponderent din specia caras si platitca. Au fost si cateva exemplare de somn si salau”, se arată într-un comunicat al Filialei Pescarilor Sibiu.

Patrulele nocturne pe care le fac pescarii devin din ce în ce mai eficiente, pescarii fiind convinși că legea nu îi împiedică foarte mult pe braconieri să își reia obiceiurile.

”Aceste actiuni au unicul si principalul scop protectia resursei acvatice si nu umplerea unor arhive sau statistici cu dosare penale finalizate cu NUP si amenzi modice aplicate braconierilor. Aceste actiuni ale braconierilor(de a continua FURTUL) sunt rezultatul sanctiunilor aplicate in alte dosare penale de braconaj piscisol avute anterior”, este mesajul pescarilor sibieni.

O captură asemănătoare s-a făcut în urmă cu o săptămână, tot în apele râului Olt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.