CNM ASTRA, finanțat cu peste o jumătate de milion lei pentru reamenajare

Știri de Sibiu, 30.09.2016

Consilierii județeni sibieni au aprobat joi, în ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Sibiu, alocarea sumei de  610.000 lei, bani din care se va face reamenajare peisagistică în zona Târgului de Țară, se vor conserva o parte din vechile monumente ale muzeului și se va pregăti achiziția altor construcții de patrimoniu.

”Am hotărât să sprijinim actul cultural şi valorificarea patrimoniului cultural naţional pentru că suntem conştienţi de importanţa şi rolul culturii în dezvoltarea turismului, ca parte componentă a dezvoltării economice. CNM Astra a dovedit prin activitatea şi proiectele derulate că este un magnet pentru turişti şi putem să considerăm Muzeul Astra o carte de vizită a judeţului Sibiu şi a României”, a precizat preşedinta Daniela Cîmpean al sfârşitul şedinţei de consiliu judeţean.

Din banii primiți, 350.000 lei vor fi destinați realizării unei ”amenajări peisagistice” în   zona cuprinsă între Târgul de Ţară şi lacul de la Grădina Zoologică. Mai exact,
se vor amenaja alei pietonale iar terenul va fi  cultivate cu plante arhaice, legume. Din aceeași bani, se vor amenaja și spaţii de popas pentru turisti.

Pentru intreâinerea monumentelor din patrimoniul Astra s-a alocat suma de  180.000 lei, bani cu care se vor înlocui învelitorile din paie și șindrilă ale monumentelor etnografice din secolul XX. Alti 80.000 lei vor fi utilizati pentru achiziția unor monumente etnografice din secolul XX.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.