Președintele Klaus Iohannis, la funeraliile lui Shimon Peres

Știri de Sibiu, 30.09.2016

Președintele Klaus Iohannis participă vineri, 30 septembriem la funeraliile fostului președinte al Statului Israel Shimon Peres.

“Adevăratul omagiu pe care i-l putem aduce lui Shimon Peres este să ne asumăm că vom duce mai departe acest mod de a face din respectul valorilor politică de stat. Doar dacă ne stabilim cele mai înalte standarde pentru noi înșine, de a ne pune în slujba binelui public, indiferent cât de dificile sunt obstacolele, putem să sperăm că ne vom atinge menirea de oameni de stat și de lideri politici, de a asigura pacea și de a schimba în mai bine viața oamenilor”, se arată în mesajul șefului statului, cu ocazia participării la funeraliile din Israel.

Și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a anunțat participarea, informeaza agerpres.ro.

Printre cei care și-au anunțat prezența la ceremonie se numără: președintele SUA, Barack Obama, președintele Franței, Francois Hollande, președintele Germaniei, Joachim Gauck, prințul Charles de Wales, Papa Francisc, Regele Spaniei, Felipe VI, președintele Italiei, Sergio Mattarella, președintele Poloniei, Andrzej Duda, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Fostul președinte al Israelului Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani.
Shimon Peres a fost spitalizat în ultimele două săptămâni în urma unui accident vascular cerebral, însă starea lui s-a înrăutățit brusc marți.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.