Sute de pelerini la Sibiu pentru procesiunea cu moaștele Sf. Andrei Șaguna

Știri de Sibiu, 30.11.2016

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul României, a atras la Sibiu sute de pelerini din împrejurimi și din Transilvania care au asistat la slujba de pomenire de la Catedrala Mitropolitană și au participat la procesiunea cu moaștele Sf. Andrei organizată în centrul Sibiului.

Pentru al șaselea an consecutiv de la canonizarea Sfântului Andrei Șaguna, Catedrala Mitropolitană din Sibiu a devenit centrul spiritual al țării.

Sutele de credincioși din Arhiepiscopia Sibiului și din alte părți ale Transilvaniei au participat miercuri seara la slujba Privegherii oficiate în Catedrala mitropolitană din Sibiu în ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul preoților și credincioșilor din Ardeal, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.img_5409-696x464

Vecernia a fost oficiată de Înalt preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Policarp, Episcop-vicar de Vidin, Bulgaria și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. La slujbă a fost prezent și Înaltpreasfințitul Domețian, Mitropolitul Vidinului.

”Sfântul Ierarh Andrei Șaguna mijlocește și se roagă pentru noi ca să vină peste noi pace și liniște. L-am purtat acum cu noi, l-am însoțit cu făclii și acum îl așezăm spre închinare ca să slujească mâine cu noi Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apstol Andrei. Vă mulțumim tuturor și vă binecuvântăm pe toți cei care ați dat onoare Sfântului Andrei Șaguna și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă ocrotească”, le-a transmis IPS Streza credincioșilor.

După rugăciunile din Catedrală,  preoții și credincioșii au participat la tradiționala procesiune prin centrul vechi al orașului, purtând moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și icoane ale Sfântului.procesiune

Procesiune a inceput cu intonarea Imnului Nașional la ieșirea din Catedrala, de către fanfara Garnizoanei militare din Sibiu. Pe traseu, participanții au fost insoți de o gardă de onoare, purtând făclii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.