Dan Barna, în sfârșit ai cu cine la Sibiu!

Știri de Sibiu, 30.11.2016

După aproape o lună de stat pe gânduri, o lună de cumpănire, descumpănire și răscumpănire, Dan Barna a decis să candideze pentru Uniunea Salvați România, pentru oportunitatea de a reprezenta Sibiul și sibienii în Parlament.

Cine este însă, Dan Barna?

Până acum o luna era cunoscut ca fiind Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Înainte de această poziție, era cunoscut drept un antreprenor. A pus bazele firmei Structural Consulting Group, o companie la conducerea căreia a fost implicat timp de 10 ani. În acest timp, firma a ajuns să fie conducător pe piață în materie de surse de informare în domeniul finanțărilor europene.

Dan Barna a absolvit Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu și apoi a urmat facultatea de Drept din cadrul Universității București. Pe perioada activității lui profesional a fost mai mult decât un simplu antreprenor. El are o experiență semnificativă în calitate de formator, desfășurând peste 100 se sesiuni de instruire, adresate reprezentanților sectorului public și mediului de afaceri în management de proiect, evaluarea de proiecte, formare de formatori, comunicare, finanțări europene și antreprenoriat. Nu s-a sfiit niciodată să își împărtășească cunoștințele acumulate și să coordoneze și să lucreze cu oameni.

Întrebat ce l-a determinat să facă acest pas între politică, răspunsul este – chiar antreprenorul din el. Este un ferm susținător al vorbei conform căreia „dacă vrei ca un lucru sa fie bine sau mai bine facut trebuie sa îl faci cu mâna ta”.

În perioada pe care a petrecut-o ca Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, Dar Barna s-a ocupat, printre altele, cu relația dintre Minister și Parlamentul și petrecând săptămânal câteva ore în comisiile de specialitate în plen a descoperit că „sistemul” nu este altceva decât o întâlnire de oameni buni și răi, entuziasmați sau blazați, competenți sau decorativi. A realizat destul de repede însă că în Parlamentul României sunt din păcate foarte mulți oameni care au uitat că„unde exista voință există o cale” și  care în fascinați de măruntă satisfacție a contrazicerii oponentului, au uitat complet scopul final.

Motivul pentru care a ales să se implice în USR și implicit, în politică, este faptul că este de părere că generația de 30-40 de ani are cumva o datorie restantă de implicare în viața cetățenilor, iar proiectul început de Nicușor Dan este, după părerea lui, locul credibil de coagulare a acestei energii.

După părerea lui, România se află într-un moment istoric bun în care are ocazia de a face câțiva pași mai conștienți înainte.

Prioritățile lui, ca un candidat al USR, sunt stoparea risipei și a furtului din bani publici, pentru că doar cu o alocare conștientă și prioritizată a fondurilor se poate începe și duce la bun sfârșit orice fel de proiect.

Susține o finanțare reală pentru infrastructura de sănătate și educație, pentru că doar având oameni sănătoși și educați putem evolua ca țară și putem clădi cu adevărat bazele unui sistem funcțional. Oameni cu valori și bun simț nu sunt creați peste noapte și nu fără o investiție serioasă care să le înțeleagă și atingă nevoile.

Nu în ultimul rând, Dan Barna susține renașterea mișcării sportive în comunitatea sibiană și în general în România, pentru că sportul aduce nenumărate beneficii individului, de la posibilitatea de mișcare, până la însușirea unor valori precum colegialitatea și disciplina, valori de baza într-o societate funcțională.

Dan Barna este conștient că nu poate schimba tot sistemul peste noapte, însă consideră că este datoria lui să folosească experiența pe care a acumulat-o ca antreprenor în a schimb elemente cheie ale statului pentru a putea clădi pe viitor pe o temelie solidă și pentru a da o șansă României și românilor să își atingă potențialul.

Este bucuros că în sfârșit ai cu cine și cel mai important că sibienii au cu cine.
Advertorial(PE)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.