Aproape jumătate dintre români stau acasă de Revelion

Știri de Sibiu, 29.12.2016

Aproximativ jumătate dintre români, respectiv 48%, își vor petrece Revelionul acasă, cu familia și prietenii , în timp ce doar 9% aleg să petreacă intrarea în Noul An în oraș, potrivit unui studiu realizat de E.ON , se arată într-un comunicat de presă transmis  de E.ON.

Studiul  “Trăind în Europa” a fost realizat de E.ON și Kantar EMNID și a inclus chestionarea a circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Potrivit comunicatului E.ON, aceeași proporție(48 la sută)  a celor care vor sărbători Revelionul la domiciliu se regăsește și în cazul cetățenilor maghiari chestionați.

Cehii și italienii, în proporție de 43%, respectiv 40% și-au exprimat dorința de a sta acasă, în timp ce doar circa o treime dintre germani, reprezentând 27%, au declarat că vor sta acasă de Revelion, iar 20% dintre ei au declarat că vor petrece în oraș.

Conform studiului menționat, în proporții apropiate, de 33%, respectiv 30%, cehii și românii spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceștia declarând că vor prefera telecomanda televizoarelor.

În cazul germanilor și al britanicilor, numai 14% au spus că vor urmări emisiuni TV în noaptea de Revelion.

”Totuși, în ciuda faptului că hotelurile și vilele din stațiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanță în Europa. Doar 6 procente din populația Germaniei are planuri de vacanță sau alte activități, și până și această cifră este mai ridicată decât cea din restul Europei. Doar 4% dintre respondenții din România au afirmat că vor merge în vacanță, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor și italienilor intervievați pe acest subiect ponderea este de 3%. De remarcat și numărul ridicat al celor care au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situație fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenții turci, 18% dintre germani și 11% dintre români”, transmite E.ON.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.