Turiști rătăciți: Operațiune de SALVARE reușită în Munții Cindrel

Știri de Sibiu, 30.12.2016

Doi turiști plecați din stațiunea Păltiniș joi dimineața, spre refugiul Cânaia, au fost recuperați cu succes de salvamontiștii sibieni după ce s-au rătăcit noaptea trecută în munți. Cei doi au fost găsiți de salvatorii montani în apropiere de Vârful Rozdești, la peste 1900 de metri altitudine.

Inițial, turiștii și-au planificat să ajungă pe schiuri la refugiul Cânaia, însă după mai multe ore de mers au realizat că au greșit drumul și au decis să se întoarcă. Din cauza stratului mare de zăpadă și a viscolului care le-a acoperit urmele, au greșit direcția și  în timp ce au vrut să revină în Păltiniș. Surprinși seara pe munte, turistii au cerut ajutor.

”Urmare a apelului primit pe numărul de urgență 112, am format o echipă rapidă de intervenție cu patru salvamontiști care au plecat să-i caute. Au fost localizați în apropiere de Vârful Rozdești, acolo ajunseseră, și sfătuiți să stea la foc până la sosirea echipelor de salvare. În jurul orelor 02.00 au fost transportați în siguranță cu snowmobilul”, a precizat Ioan Mustea, șeful echipei Salvamont Sibiu.

După mai multe ore de căutare a turistilor rataciti, doi dintre salvamontistii implicati în acțiunea de salvare au revenit la Păltiniș pe schiuri.

Tinerii salvați, originari din Cisnădie, erau echipați corespunzător. Ei au revenit la Păltiniș în siguranță, fiind ușor afectați de frig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.