CNAIR cere soluții pentru securizarea circulației pe A1, la Aciliu

Știri de Sibiu, 31.01.2017

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis relizarea în regim de urgență a unei expertize tehnice a lotui 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, inclusiv pentru Dealul Bucium şi Viaduct Aciliu, urmare a unei analize făcută pe teren, marți, de reprezentanții  CNAIR.

Comisia de Inspecţie Tehnică prezentă pe autostradă a monitorizat lucrările de pe lotul3 al A1, respectiv, km 43+855 – km 65+965.

”Eventualele defecte consemnate vor fi prezentate conducerii companiei astfel încât deciziile acesteia să poată asigura siguranţa traficului pe acest lot”, se arata într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

Pentru clarificarea situației din teren, CNAIR a cerut un raport ”privind stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice dar şi la nivelul siguranţei circulaţiei aferente lucrărilor executate la nivelul întregului LOT 3 Sibiu – Orăştie”.

Tot marți, CNAIR a anunțat că a fost demarată în regim de urgenţă procedura pentru achiziţia serviciilor de realizare Expertiza Tehnică a întregului Lot 3 Sibiu – Orăştie, inclusiv punctele de interes Dealul Bucium şi Viaduct Aciliu.

In ultima perioadă au fost lansate in spatiul public mai multe semnale de alarmă privind calitatea lucrărilor de pe A1 care ar putea pune în pericol viața șoferilor aflați în tranzit din cauza alinecărilor de teren aparute.

Citeste si: Analiză: ÎNCHIDEȚI A1! Dealul de la Aciliu ar putea să producă un al doilea ”Colectiv”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.