Prima decizie pentru Centrul de Conferințe, la doi ani după închiderea Sindicatelor

Știri de Sibiu, 28.02.2017

După aproape doi ani de la închiderea Casei de Cultură a Sindicatelor , cea mai mare sală de spectacole din Sibiu, Primăria anunță primul demers în vederea construirii Centrului de Conferințe și Spectacole dorit în zona Cazarmei 90 și aflat în discuție publică de ani buni.

Proiectul de buget pentru anul 2017 prevede alocarea sumei de jumătate de milion de lei Teatrului Radu Stanca Sibiu, bani destinați pregătirii concursului de soluții pentru finalizarea PUZ-ului.

”De la investiții Radu Stanca primeste peste 2 milioane lei și suma de 500 mii lei ca să poată să pornească procedura pentru concursul de soluții pentru a putea finaliza Planul Urbanistic Zonal pentru noul Centru de Conferințe și Spectacole”, a declarat Astrid Fodor, în conferință de presă.

În timp ce Primăria alocă și anul acesta peste 48 milioane lei pentru susținerea culturii, mare parte din evenimente sunt vitregite din cauza lipsei unor spații adecvate pentru găzduirea spectacolelor, cel mai afectat fiind Festivalul Internațional de Teatru.

Citeste si: Chiriac despre sala Sindicatelor: ”Nici nu vreau să mă mai implic!”

Problema s-a acutizat în 2015, cand Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu a fost închisă din cauza lipsei autoriozației PSI. Clădirea este închisă și acum, procedurile de autorizare fiind reluate după concesionarea spațiului unui investitor privat care ar urma să deschidă locația în a doua parte a anului.

Ideea construirii unui Centru de conferinţe și spectacole pe locul fostei Cazarme 90 din centrul Sibiului a fost lansată în discuție de mai mulți ani, însă fără nicio concretizare până acum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.