Scandal in CJ pe tema gunoaielor aduse din Alba. FDGR a batut palma cu PSD (VIDEO)

Știri de Sibiu, 30.03.2017

Acordul privind încheierea contractului de colaborare între Consiliul Judeţean Alba, prin ADI Salubris Alba, şi CJ Sibiu, prin ADI ECO Sibiu, pentru aducerea gunoaielor din Alba la  groapa de gunoi de la Cristian a încins spiritele în Consiliul Județean Sibiu.

În ciuda argumentelor prezentate de președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean (PNL), potrivit careia intelegerea ar fi una in avantajul Sibiului, pentru ca ar da sansa judetului sa duca, la randul sau, gunoaiele la Alba,  dupa remedierea problemelor, proiectul a fost respins.

Consilierii FDRG și PSD au votat la unison și au respins proiectul cu 16 abtineri, 2 voturi impotriva si 12 pentru.

UPDATE: FDGR s-a abținut de la vot

Consilierii Forumului Democrat al Germanilor din România au avertizat inca de la inceperea debaterilor că se vor abține în privința acordului de colaborarea între Alba și Sibiu pe tema depozitării gunoaielor de la alba la groapa Tracon de la Cristian.

Opoziția a fost exprimată de liderul grupului FDGR, Martin Bottesch, coleg al vicepreședintelui CJ Sibiu, Wiegand Fleischer, proaspăt demisionar din funcția de președintele al ADI Eco, asociatie ce se ocupa cu gestionarea deseurililor la nivelul judetului Sibiu.

UPDATE 2: Au urmat PSD-istii, care au cerut inițial retragerea proiectului, pentru o intrevedere cu reprezentanții Agentiei de Mediu.

UPDATE 3: Claudia Iordănescu, director ADI ECO Sibiu a precizat în fața consilierilor județeni că operatorii din Alba își dăduseră acordul să asigure transportul deșeurilor de la Sibiu la Alba.

„Județul Alba își asuma prin această convenție ca prin contractul de delegare pe care îl vor semna cu viitorii operatori în județul Alba să primească la rampă și deșeuri provenind de pe aria județului Sibiu’”, a declarat Iordanescu.

UPDATE 4: In ciuda avertismentelor lansate de FDGR si PSD , Daniela Cimpean si-a asumat riscul unei infrangeri si a insistat sa supuna la vot proiectul, avertizand asupra responsabilității pe care o au consilierii.

”Mi-am propus ca deciziile mele să fie în interesele cetățenilor jud. Sibiu, chiar dacă politic aceste decizii pot să mă coste. Până acum, și în 2015 și în 2016, Alba a depozitat deșeuri la Sibiu fără a exista posibilitatea ca la un moment dat acestea să fie returnate”, a subliniat Daniela Cimpean.

În ciuda celor invocate, președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean, a înregistrat prima mare înfrângere de cand a fost mandatată să preia conducerea administrației judeșene, majoritatea in CJ Sibiu fiind formată, urmare a alegerilor din 2014 din PNL și FDGR.
Revenim cu detalii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.