Primaria, în instanță din cauza animalelor din oraș.Fodor: E un teatru al absurdului! (VIDEO)

Știri de Sibiu, 31.03.2017

Primarul Sibiului Astrid Fodor s-a plâns joi, în fața consilierilor locali, de atitudinea sibienilor care cresc animale  și se plimba nestingheriți cu turmele prin oraș, acuzând că s-a ajuns ca într-o piesă de teatru al absurdului. Primăria  se judecă deja cu zeci de proprietari de animale care încalca legislatia locala și ignoră amenzile date pentru cresterea de animale în oraș.

Fodor a făcut dezvăluirile despre ”lupta cu animalele” în urma intervenției de joi, în cadrul ședinței Consiliului Local, a unei sibience care a reclamat problemele cu care se confruntă oamenii din cartierul Gușterița, printre care și cea legată de faptul ca se cresc animale mari în oraș, în ciuda interdicției dată de Consiliul Local.
”Se țin mai departe animale. În spatele grădinii sunt porci, vaci, cai, găini. Stau pe stardă, pentru că nu au cu ce să le hrănească. Este ceva de neînchipuit”, s-a plâns femeia în Consiliul Local și a acuzat Poliția Locală că ”sta la umbră” și nu se implică înrezolvarea problemelor semnalate de oameni.

În preplică, primarul Sibiului a descris neputința administrației locale în fața crescătorilor de animale, care ignoră regulile impise de CL și cresc nestingheriți ”turme” întregi în oraș.

”Ne judecatăm de luni de zile în instanță…cu imagini clare despre cum se plimbă nestingheriți cu turma prin cartierele Sibiului…Mai trebuie să vină pe Bălcescu să se plimbe!De luni de zile se amână sentința. Se mai crere o prelungire, se mai cere un martor (…) Suntem într-o situație ca într-un teatru absurd al lui Ionescu. Când, de fapt avem o situație foarte clară- autoritatea locală a decis ceva și trebuie respectat”, a declarat Astrid Fodor.

Șeful Poliției Locale Sibiu , Gheorge Aldea, a vorbit la randul lui despre sibianul din zona ”Zăvoi”, care crește o turmă de animale și  care a ignorat până acum toate amenzile primite de la Primărie.

”I-am dat amenzi și, în ultimă instanță l-am dat în judecată, cu obligația de a-și muta acele animale în afara municipiului. De asemenea, în luna martie am indetificat toții proprietarii de animale , am verificat reclamatiile primite și am dat amenzi sau i-am dat în judecată”, precizat Gheorghe Aldea, directorul Serviciului Poliției Locală Sibiu.

Potrivit acestuia, Primăria Sibiu a deschis deja zeci de actiuni în instanță pentru a-i determina pe crescătorii de animale să crescă vietăti în afara orașului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Puiu B. utist sibian says:

    Majoritatea romanilor din zona se trag din pastori si au ramas dependenti genetic de aceasta indeletnicire…:)