Copiii de aur ai României: Două eleve din Mediaș, premiate de NASA

Știri de Sibiu, 31.03.2017

Succes răsunător al inteligenței copiilor din județul Sibiu. Două eleve din Mediaș au câștigat locul 1 la concursul Space Settlement Contest 2017 organizat de NASA. Cristina și Florina Braga au obținut premiul cel mare pentru un proiect de aşezări umane conceput pentru spaţiul cosmic.

Foto: contestwatchers.com

”O elevă de la Liceul Tehnologic “Şcoala Nationala de Gaz” Mediaş şi una de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Mediaş, judetul Sibiu, au câştigat locul 1 la concursul organizat de Nasa, Ames Space Settlement Contest 2017 pentru proiectul de aşezări umane pentru spaţiul cosmic.Echipajul format din Braga Cristina(clasa a XII Matematică-Informatică Liceul Tehnologic “Scoala Naţională de Gaz” Mediaş) și Braga Florina (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr.5 Mediaş)”, anunță ISJ Sibiu.

Succesul fetelor se pare ca a fost cultivat in familie, proiectul lor fiind  coordonator ing. Braga Gabriel.

Proiectul realizat de  Cristina și Florina Braga se numește ”OBErth de la Out Behind Earth” și reprezintă  o așezare spațială care este pe o orbită undeva în spatele Pământului fața de Soare.

”Numele  proiectului a fost ales după Hermann Oberth”, mai specifică oficialii ISJ Sibiu, care transmit felicitari profesorilor indrumatori si elevilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.