Peste 100 artiști cântă ”Patimile după Matei” în Biserica Evanghelică

Știri de Sibiu, 31.03.2017

Eveniment muzical de anvergură la Sibiu. Artiști de marcă, alături de Corul Filarmonicii de Stat “Transilvania’’ și  Corul local de copii din Sibiu vor interpreta joi, 6 aprilie, capodopera muzicală  a lui Johann Sebastian Bach, ”Patimile după Matei”.

Producţia artistică  Oratoriul “Patimile după Matei”  este prezentată de Filarmonica de Stat Sibiu, care reunește în incinta  Bisericii Evanghelice peste 100 de artiști.

”Culminaţia a muzicii religioase” va fi prezentată de Sibiu  sub bagheta dirijorului Nicolae Moldoveanu iar pe scenă vor evolua soprana Cristina Radu, contratenorul  Cezar Ouatu, tenorii Szerokovan Janos şi Gernot Heinrich, bas Răzvan Georgescu şi bas-baritonul Şerban Vasile.

“Patimile după Matei” (Matthäus Passion) de J. S. Bach este o capodoperă a muzicii religioase, ale cărei profunzimi ecleziastice nu pot decât să ne răscolească gândurile, emoţiile şi să ne îndrepte către lucrurile cu adevărat importante din viaţa noastră. Dedicat Bisericii Protestante, a cărei adept a fost Johann Sebastian Bach, oratoriul “Patimile după Matei” impune o sinteză artistică grandioasă şi adâncă.

”Pentru libret compozitorul a colaborat cu Christian Friedrich Picander, iar ceea ce a rezultat reprezintă o excepţională combinaţie între două genuri, adică între oratoriu şi dramă muzicală, ce se bazează pe evenimentele descrise de apostolul Matei în Evanghelia sa. Pe parcursul amplei desfăşurări muzicale se confruntă două lumi diferite stilistic şi filosofic: lumea coralului protestant, pe de o parte, şi lumea frământată a teatrului, a dramei cu personaje reale, pe de altă parte”, precizeză Filarmonica Sibiu.

Biletele pentru concert eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu începând de luni, 3 aprilie 2017, în intervalul orar 12-16.
Preţul unui bilet este de 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.