Autoritatea Aeronautica, în control pe Aeroportul Sibiu pentru verificarea tarifelor

Știri de Sibiu, 31.05.2017

Directorul general al Autoritații Aeronautice Civile Române (AACR), Armand Petrescu, a dispus un control al activitații Aeroportului Internațional Sibiu, urmare a sesizarilor privind ”posibile nereguli in aplicarea tarifelor de aeroport”, precizeaza AACR pentru stiridesibiu.ro.

Controlul specialiștilor de la Autoritatea Aeronautica a fost dispus urmare a scandalului generat de șeful Serviciului Operațiuni Sol din cadrul AIS, Ilie Piticari, care a  reclamat la Direcția Naționala Anticorupție (DNA), Agenția Naționala de Administrare Fiscala (ANAF), Consiliul Județean Sibiu și  Autoritatea Aeronautica Civila Româna (AACR) posibile nereguli legate de aplicarea tarifelor de catre aeroport.

Citeste: Ce plănuiește un angajat al Aeroportului Sibiu, după ce a reclamat la DNA, ANAF și CJ posibile ilegalități

”Aspectele sesizate privesc posibile neregului în aplicarea tarifelor de aeroport (…) AACR a dispus masuri conform prevederilor procedurale specifice procesului de supraveghere: efectuarea unei inspectii la fața locului, conform procedurii PIAC-AD-STA Procedura de aplicare si supraveghere a aplicarii HG nr. 455/2011 privind tarifele de aeroport”, precizeaza AACR urmare a solicitarii stiridesibiu.ro.

Concucerea Autoritatii Aeronautice mai precizeaza ca aspectele sesizate de angajatul AIS  ”nu fac referire la modul de administrare a activitatii operaționale și nu sunt de natura a pune în pericol securitatea aeroportului”.

In conflict deschis cu șefii AIS, șeful Opreațiuni Sol a reclamat faptul ca nu s-ar fi respectat legea in momentul aplicarii în 2016 a noilor tarife aeroportuare, ipoteza negata de conducerea regiei sibiene.

In luna martie, conducerea AIS Sibiu a solicitat Consiliului Județean Sibiu modificarea tarifelor, cu scopul reducerii “decalajului competitiv” fata de aeroporturile din Cluj, Timisoara si Târgu Mures.

Schimbarile au presupus atât reduceri, cât si cresteri de preturi. Astfel, serviciile pentru pasageri, care erau fixate  la un tarif de 3,80 euro de persoana, au ajuns la 2,50 euro pentru o persoana. În acelasi timp, tariful de aterizare, perceput inițial la 5,00 euro, a crescut pâna la 6,30 euro, decizia modificarii

In urma acuzatiilor aduse, Consiliul Județean Sibiu preferat sa mearga pe mana  Consiliului de Administrație al AIS și a cerut inca din aprilie exprimarea unui punct de vedere oficial fața situatia sesizata de Piticari.

Citeste: Situația tensionată de la Aeroportul Sibiu, încă nelămurită de membrii CA

La scurt timp dupa ce a depus mai multe reclamatii pentru verificarea activitații AIS Sibiu, șeful Serviciului Operațiuni Sol a fost supus unui tir de comisii disciplinare inițiate de conducerea aeroportului. Mai exact de la inceputul anului este convocat in 5 comisii de disciplina, în conditiile în care în cei 10 ani de munca a fost o singura data verificat in acest mod.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Autoritatea Aeronautica, în control pe Aeroportul Sibiu pentru verificarea tarifelor […]

  2. […] Citeste si: Autoritatea Aeronautica, în control pe Aeroportul Sibiu pentru verificarea tarifelor […]