Trei militari morți în urma accidentului din Argeș. Participaseră la actiuni în Afganistan!

Știri de Sibiu, 30.06.2017

Trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident. Doi dintre militarii români care nu au supravietuit tragediei participaseră la misiuni speciale in Afganistan.

”Acum s-au încheiat operațiunile de scoatere a trupurilor celor doi militari aflați în cabina camionului și, din păcate, aveau leziuni incompatibile cu viața, practic, motorul camionului a căzut peste ei. Medicii aflați la fața locului au făcut tot ce era necesar, dar a fost declarat decesul acestora, astfel încât numărul persoanelor decedate din cele 13 care se aflau în camion a ajuns la trei”, a declarat vineri dimineata împuternicitul în funcția de inspector șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar, informeaza agerpres.ro.

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Toți militarii urmează să fie duși cu ambulanțele la București. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi, în jurul orei 21.00, în județul Argeș.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar, a anunțat MApN.

Ceremonii de comemorare în tara pentru militarii morti

Cei trei militari români care au decedat sunt plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, potrivit MApN.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

”În această dimineață, de la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, transmis MApN.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.