Șefii CJ au vizitat Germania, să se inspire pentru noul Spital al Sibiului

Știri de Sibiu, 30.06.2017

În cursul lunii iunie, delegații din cadrul Consiliului Județean Sibiu, conduse de președinta Daniela Cimpean, au vizitat Germania de două ori,  să se inspire din experiența germană în proiectul noului Spital de Urgență ce ar urma să fie construit pe Calea Şurii Mici din Sibiu.

Prima delegatie a Sibiului, din care au făcut parte Daniela Cîmpean și conducerea Spitalului Judeţean Sibiu, a  vizitat centre medicale din Fürth–Nürenberg, ”pentru familiarizarea cu o tehnică de construcție modulară utilizată în cazul spitalelor”.

Cea de-a doua vizita s-a facut, tot in Germania, saptamana aceasta, mai exact în orașul Paderborn, landul Renania de Nord-Westfalia, cu scopul vizitării ”unor modele de bune practici în domeniul sănătății”, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Sibiu.

Delegatia Sibiului, din care au facut parte nu mai putin de șase persoane, a avut ca tinta ”vizitarea unor modele de bune practici în domeniul sănătății: o clinică din Minden, cu o capacitate de 864 de paturi, construită pe o suprafaţă de 20 de ha, şi un spital mai mic, de aproximativ 200 de paturi, în Warburg”.

Consider că această vizită a fost foarte utilă pentru că am conturat viitoarele axe de cooperare cu districtul Paderbornşi acestea includ colaborări în domeniul sănătății, turismului, educației, al mediului de afaceri şial culturii. Împreună cu echipa de conducere de la Consiliul Judeţeanşi de la Spitalul Judeţean Sibiu preluăm modele de bune practici în ceea ce priveşte construirea la Sibiu a unui spital nou”, a declarat preşedinta Daniela Cîmpean.

Au mers pe bani publici în Germania, sa se inspire pentru construirea noului spital:  preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreşedintele CJ Sibiu Wiegand Fleischer, administratorul public al judetului Sibiu Sebastian Dotcoş, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Proiecte, Oana Popa, pmanagerul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea, şi directorul medical, Remus Cipăian.

Noul spital de urgență al Sibiului urmează să fie ridicat pe Calea Șurii Mici.  În decembrie 2016 Guvernul a decis transferarea din proprietatea Agenției Domeniilor Statului (ADS) în domeniul public al județului Sibiu a unui teren de aproximativ 20 de hectare pentru construirea unei noi unități sanitar.

In ianuarie 2017 s-a facut trecerea in proprietatea CJ Sibiu a terenului, iar in februarie Consiliul Județean (CJ) Sibiu anunta ca a primit, cu titlu gratuit, studiul de fezabilitatea și documentatia tehnică pentru noul spital al orașului, în baza unui protocol semnat între Ministerul Sănătății și CJ Sibiu.

În privința pregatirilor pentru constructia noului spital de pe Calea Șurii Mici, CJ Sibiu nu a anuntat ofical în ultimele patru luni niciun pas in privinta demararii proiectului.

Costurile estimate si cuprinse in bugetul pe anul 2017 necesare actualizării documentatiei tehncice pentru noul spital de urgenta al Sibiului sunt estimate la 900 de mii de lei.

Condiția principală impusă de Guvernul României autorităților județene sibiene este inceperea ridicarii noului spital in maximum 5 ani de la înscrierea în Cartea Funciară, precum și conceperea unei structuri medicale complexe, cu toate specialitățile.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.