Președinta CJ Sibiu, provocată la dezbatere publică pentru Mocăniţă şi Domeniul schiabil Bâlea-Capra

Știri de Sibiu, 24.07.2017

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cimpean, și aleșii județului sunt provocati la o dezbatere publică pe tema proiectelor ”Mocănița” și ”Domeniul schiabil de pe Transfăgărăşan – Bâlea-Capra”, printr-o scrisoare deschisă semnată de Lucian Dumitra, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș-Bâlea-Capra.

foto:news.mocanita.ro

Prin documentul intitulat ”Te rog sa nu ma uiti, doamna Presedinte!”, depus la Regisratura Consiliului Județean Sibiu luni, 24 iulie, se face ”un ultim apel” public către conducerea CJ Sibiu ” în care să ne susţinem prin argumente legale poziţiile de pe care abordăm această situaţie, situaţie care la momentul prezent este cuprinsă de ambiguitate, datorită lipsei unei decizii ferme şi categorice care să valideze implementarea acestor proiecte benefice pentru bunăstarea noastră a cetăţenilor”.

 

Petitie,
către Consiliului Judetean Sibiu,

Te rog sa nu ma uiti, doamna Presedinte!

Da! Nu uita să-ţi aminteşti… Şi, conform zicerilor străbunilor, pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti şi, ca să fie tacâmul complet, îţi doreşti să moară vecinul ca sa iei capra (paradoxal chiar suntem vecini)! Asta-i realitatea şi oricât am dorit să depăşesc barierele de înţelegere a cuviinţei şi moralei creştine, tot de atâtea ori m-am înşelat, deoarece cei ca mine, ca tine sau marea majoritate a semenilor noştri, vom fi în continuare marginalizaţi pentru că nu subscriem la lista lor, a trepăduşilor şi a vînzătorilor de iluzii care au escaladat scara socială şi, din vârful piramidei au decis şi vor decide când şi cum “s-au copt promisiunile făcute”, pentru a fi onorate, în funcţie de obedienţa pe care o manifeşti faţă de ei. Eu personal n-am de gând să devin un devertebrat, în consecinţă…
Dragi cititori, mă numesc Lucian Dumitra şi am nevoie din nou de ajutorul d-voastră, ajutor pe care-l voi preţui şi onora aşa cum se cuvine!
Dacă în anii anteriori v-am cerut votul pentru punerea în aplicare a proiectelor mele care aveau ca deziderat evidenţierea potenţialului nostru patrimonial cultural şi turistic-economic, acum vă rog să fiţi alături de mine când aceste proiecte au sansa reala sa fie implemnetate şi prin susţinerea derulării a acestora, mulţi dintre concitadinii noştri îşi vor modela în mod pozitiv situaţia social-economică şi în consecinţă, bunăstarea. Din nefericire “cineva”, poate cu un scop anume, sau cu interese “servite”, obstrucţionează derularea acestora, de aceea sprijinul d-voastră, al consilierilor judeţeni, precum şi al altor organe şi organisme locale, îl voi considera oportun şi eficient.
Pentru a fi înţeles corect în intenţia mea de a vă cere sprijinul, voi evidenţia câteva din aspectele şi etapele definitorii care au marcat până la momentul prezent cele două proiecte care fac obiectul acestui demers: “Mocăniţa” şi “Domeniul schiabil de pe Transfăgărăşan – Bâlea-Capra”:
– În anul 2007 am demarat cu succes iniţierea proiectului “Mocăniţa” în calitate de Reprezentant Legal al Consorţiului de Dezvoltare Interregională Sibiu-Agnita. În această calitate am demarat procedurile legale, solicitând mandat pentru depunerea de cerere de finanţare la ADR Centru (Organismul legal unde se depun actele în vederea aprobării finanţării proiectelor), urmând etapa firească de obţinere a votului AGA (Adunarea Generală a Primarilor – organism care a statla baza înfiinţării Consorţiului). Din nefericire votul nu s-a obţinut deoarece nu s-a obţinut cvorumul care stabilea validarea statutară. În consecinţă, datorită acestei situaţii, s-a ajuns în faza imposibilităţii implementării proiectului şi automat la pierderea finanţării alocate de ADR (Centru pentru repunerea “Mocăniţei” în circulaţie).
Desigur acest insucces, care la momentul prezent am suspiciuni că a fost “programat”, nu m-a dezarmat ci dimpotrivă m-a impulsionat, astfel că, în anii care au urmat m-am concentrat şi mi-am coordonat eforturile pentru a găsi noi posibilităţi de finanţare a acestui proiect “Mocăniţa” şi în acelaşi timp şi acela al “Domeniului schiabil Transfăgăraşan – Bâlea-Capra”, la acesta din urmă în calitatea de Preşedinte al Asociaţiei şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie.
În calitate de reprezentant al ADI în anul 2010, am prezentat în cadrul Parlamentului European, în sala Yehudy Menuhin, aceste două proiecte care realmente au ridicat în picioare, pe toţi cei peste cinci sute de persoane prezente in sala care şi-au exprimat acordul, ovaţionând România. Acest succes real a fost evidenţiat prin transmisia directă pe TVR Internaţional.
Desigur, toate aceste evidenţieri pe care le-am semnalat sunt susţinute de dovezi indubitabile, care se pot constitui în orice moment în dovezi fără echivoc de interpretare.
Au urmat perioade de convulsii politice partizane pe plan local, convulsii care au făcut ca aceste proiecte să nu poată fi implementate. Toată această stare de confuzie şi derută politică a durat până în anul 2016, când, cu totul întămplător, cu două săptămâni înainte de alegerile locale, mi s-a adus la cunoştinţă că proiectele mele sunt cuprinse în programul de campanie a actualului Preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, doamna Daniela Câmpean.
Am salutat această iniţiativă şi am susţinut reuşita acestei doamne, considerând-o la acel moment omul potrivit la locul potrivit, pentru realizarea proiectelor, care în credinţa mea au fost şi sunt considerate ca având valoare strategică, nu numai locală ci şi naţională.
Din discuţiile purtate în acea perioadă cu doamna Daniela Câmpean şi staff-ul domniei sale, a reieşit că implementarea şi susţinerea acestor proiecte este considerată prioritară la nivel judeţean, deoarece la fel ca şi construcţia noului spital judeţean, acestea vor schimba radical dezvoltarea judeţului şi implicit va aduce schimbări radicale în viaţa şi activitatea multor cetăţeni ai judeţului nostru. A trecut mai bine de un an şi acele promisiuni au rămas la stadiul de “coacere” după afirmaţia doamnei Daniela Câmpean, la ultima întrevedere realizată cu totul întâmplătoar, şi bineînţeles soldată în final cu acel invariabil “o să luăm legătura telefonic in momentul cand s-au copt”! Şi, bineînţeles, iarăşi tăcere…
Dragi cititori şi la modul special, consilieri judeţeni, cum poate fi interpretată poziţia doamnei Daniela Câmpean?! Să înţeleg, sau să înţelegem că aceste proiecte nu mai prezintă interes pentru “bunastarea sibienilor”!? Să înţeleg, sau să înţelegem că doamna Preşedinte Daniela are alte priorităţi “dictate” care ascund “adevăruri controlate”?!
Dragi sibieni, eu cred că si consilierii judeţeni vor trebui să răspundă acestor întrebări şi poate răspunsurile lor o vor ajuta pe doamna Preşedinte Daniela Câmpean să-şi revizuiască oportunităţile sau “obligaţiile impuse sau induse”! Până la aflarea acestor răspunsuri, eu Lucian Dumitra vă asigur că îmi asum în continuare responsabilitatea implementării acestor proiecte, făcând toate demersurile necesare şi legale pentru operaţionalizarea acestora.
Fac un ultim apel prin aceasta petitie la doamna Daniela Câmpean să-şi susţină promisiunile şi onorabilitatea, în faţa d-voastră. Dacă domnia sa consideră că este oportun, accept o dezbatere publică, în care să ne susţinem prin argumente legale poziţiile de pe care abordăm această situaţie, situaţie care la momentul prezent este cuprinsă de ambiguitate, datorită lipsei unei decizii ferme şi categorice care să valideze implementarea acestor proiecte benefice pentru bunăstarea noastră a cetăţenilor

Cu adâncă recunoştinţă!
Ing. Lucian Dumitra




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Baiasu Nelu says:

    Salut initiativa d-lui Lucian Dumitra si vreau sa-l informez ca asi dori sa ma implic in acest proiect, mai ales ca am fost CFR-ist 20 ani