Tinerii actori de la BIS reiau reprezentațiile Teatrul în Cartier

Știri de Sibiu, 31.07.2017

Tinerii actori sibieni de la Asociația Culturală BIS reiau din august reprezentațiile în carierele Sibiului și Mediașului. Timp de trei luni, grupul de actori tineri duce spectacole de teatru în cartierele Sibiului, către spectatori care nu reusesc sa ajunga în sălile de spectacol, startul urmand sa fie dat la Sibiu miercuri, 2 august,  din Grădina de Vară BIS situată în zona Trei Stejari.

“E înduioșător să vezi acești tineri artiști care duc mesajul artei teatrului de la an la an în cartierele Sibiului. Ei sunt actori, tehnicieni, mașiniști, organizatori. Iar publicul e minunat – cel mai curat și onest public posibil. Cu mult suflet facem acest proiect, iar faptul că sibienii au alergat pentru Teatrul din Cartier în cadrul Maratonului Internațional Sibiu care a avut loc la finele lunii mai, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că, o dată, comunitatea știe de noi și de proiectele BIS Teatru, iar a doua oară înseamnă un semn de încredere și de prețuire. Vom face așa încât proiectul să fie pe măsură, să bucurăm oamenii și să oferim prilej de comuniune. Teatrul are darul acesta special, de a aduce oamenii împreună. Vă așteptăm!”, transmite Bogdan Sărătean, inițiator proiectului Teatrul din Cartier.

Nu mai putin de de 18 evenimente, spectacole și concerte vor avea loc în perioada 2 august – 2 noiembrie în cinci cartiere din Sibiu și în orașul Mediaș.

Starul celei de-a treia ediții a minifestivalului de teatru are loc miecuri, 2 august.
Caravana de spectacole pornește la ora 20.00, în Cartierul Trei Stejari, în aer liber, în Grădina BIS Teatru (Strada Ștefan cel Mare, nr. 56)., unde se va juca spectacolul “Orașul meu (sezon 2017)”, și îi are în distribuție pe actorii: Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, Andrada Grosu și Aneea Opriș.

Scenariul are la bază poveștile de viață ale actorilor, cu aplecare asupra copilăriei petrecute în cartiere diferite din orașul Sibiu. Pe lângă latura comică și nostalgică, “Orașul meu” conține muzică live, iar textele sunt rescrise de actori de la un an la altul, în funcție de reacțiile publicului și de specificul cartierelor vizate.

 

După cartierele Trei Stejari și Terezian, actorii se vor îndrepta către cartierele: Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie.

În 8 octombrie va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Născut în ’90”, la Sinagoga din Mediaș.
Proiectul se va încheia oficial în 2 noiembrie, cu spectacolul “Clandestino”. Prețul biletului pentru spectacolul de deschidere este unul simbolic de 5 lei, respectiv 10 lei, și poate fi achiziționat numai în seara spectacolului de la spațiul de joc.

Program luna august Teatrul in Cartier:
6 august – „Planeta Roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 20:00
9 august – „Născut în 90”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
10 august – „A fost doar un vis”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
16 august- „Monoloagele vecinului”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
17 august- „Clandestino”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
30 august- „Orașul meu”- Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
31 august- „Planeta roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.