Managerul CNM Astra: Am ajuns să fim o oportunitate de concediu

Știri de Sibiu, 31.07.2017

Compexul Național Muzeal Astra din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți vizitatori, devenind in ultima perioada „o oportunitate de concediu” pentru turiști, spune managerul CNM Astra, Ciprian Ștefan.

Comparativ cu anul 2016, CNM Astra a inregistrat in primele sapte luni o crestere de aproximativ 90 de mii de vizitatori, la un pas să atingă 300.000 de persoane care au vizitat muzeele instituției culturale sibiene.

”Trendul este unul crescător, atât in ceea ce privește numarul de vizitatori, cat si încasarile. Explicația este data de dinamica evenimentelor prezentate de CNM Astra. Am ajuns să fim o oportunitate in planul de concediu al oamenilor. Asta arată că în România se poate”, a declarat luni, în conferință de presă Ciprian Ștefan.

Punctul de atracție al complexului muzeal este rezervația naturală Dumbrava Sibiului, care se intinde pe o suprafață de 96 hectare, unde turistii au acces zilnic la expozitii, evenimente speciale și plimbări.

”De la inceputul anului 2017 am avut 200.040 de vizitatori doar in Dumbrava Sibiului, 10 mii de vizitatori la ”Casa Hermes” și peste 12 mii de vizitatori in Casa Artelor. Ne apropiem deja de cifra de 300 de mii de vizitatori și practic sezonul concediilor abea incepe”, a mai spus managerul CNM Astra.

Prin organizare de evenimente culturale si targuri cu specific gastronomic tradițional , conducerea muzeului a reusit sa atraga mult mai multi oameni spre cultura, mancarea fiind una din marile pasiuni ale romanilor si turistilor straini.

In primul weekend  al lunii august CNM Astra gazduieste in Dumbrava Sibiului primul festival de bere artizanala din Transilvania, eveniment la care, deasemenea, sunt așteptați numeroși vizitatori.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.