Locuitorii din Mărginime, SOMAȚI să nu mai folosească apa pentru grădini

Știri de Sibiu, 31.07.2017

Locuitorii din Săcel, Fântânele și Sibiel riscă să rămână fără apă potabilă și sa fie alimentati rationat, dacă nu renunță să mai ude gradinile cu apă de la robinet și nu reduc consumul, avertizează societatea Apă Canal. Avertismentul este reluat din cauza cresterii alarmante a consumului de apă în zonă, în perioada caldă, ajungandu-se la peste 300 metri cubi pe zi .

Drept urmare operatorul de apă solicită abonaților din localitățile Săcel, Fântânele și Sibiel să reducă consumul de apă prin utilizarea ei strict în scopuri casnice și pentru consumul personal.
”Sistemul de distribuție a apei din aceste trei localități se confruntă în ultima perioadă cu un consum crescut suprapus pe o scădere considerabilă a resurselor de apă provenite din puțurile ce alimentează Uzina de apă Săcel. În numeroase cazuri s-a constatat că cetățenii utilizeaza apa pentru udatul gradinilor, culturilor agricole, spalatul curților sau trotuarelor, fapt ce duce la un consum exagerat de apă potabilă”, se arata intr-un comunicat al Apă Canal.

Specialistii spun ca un consumul mediu zilnic pentru aceste localități este în mod normal, de 160 mc/zi, insa acum este dublat.

”In ultima perioadă, consumul a crescut la 300 – 315 mc/zi, astfel încât capacitatea instalațiilor de captare a fost cu mult depășită.In cazul în care consumurile nu vor scădea, ‘’Apă Canal’’ SA Sibiu va fi obligată să treacă la restricționarea furnizării prin instituirea unui program de furnizare a apei potabile în cele trei localitati”, avertizeaza Apa Canal.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Macana says:

    “ajungandu-se la peste 300 metri cubi pe zi de abonat” asta e imposibil. s-ar goli barajul in cateva ore. undeva e o greseala