Cele mai căutate sortimente de bere artizanală, la BEER Craft@Art (VIDEO)

Știri de Sibiu, 31.07.2017

Peste 50 de sortimente de bere la draft și la sticlă vor fi prezente la Sibiu, în primul weekend al lunii august, la Festivalul Berii Artizanale, BEER Craft@Art,  primul eveniment de gen din Trasilvania. În perioada 4 și 6 august , 16 artizani berari și cidrari din România vor expune în Dumbrava Sibiului o gamă variată de tipuri de bere artizanală. Petrecerea va fi întreținută cu grătare și concerte în aer liber.

După mai mulți ani de colaborare cu Muzeul Astra, sibianul Alexandru Selyem a reușit să reunească la Sibiu principalii jucători de pe piața națională de bere artizanală, din dorința de-a promova ”băuturi mai corect facute”.

”Nu o să intetăm să promovăm această bere artizanală pentru că este, pe deoparte o prelungire a meșteșugului de-a face bere. Sunt artizani ai berii. Pe de altă parte, berea este o băutură aliment foarte sănătoasă – conține aminoacizi, vitamine, proteine și tot complexul de vitamina B. În cantități rezonabile consumată și preparată corect nu poate decat sa contribuie la starea de sanatate a organismului. (…) Bere este acum pe piață de poți să te îneci acum cu bere. Sunt însă anumiți producători care vor să redea consumatorilor o bere produsă cu ingrediente naturale, în loturi mici, fără enzime, fără coloranți, fara conservanți, nepasteorizata,deci nefiartă, dacă se poate și nepasteorizata”, a declarat Alexandru Selyem organizatorul festivalului berii.

La standuri, vizitatorii vor gasi si deja cunoscutul brand local ”1717”, bere artizanală produsă de patru tineri din Sibiu, care s-au inspirat din rețeta tradițională.

”Acum 300 de ani, în 1717 s-a făcut prima bere artizanală în România, în Sibiu, pe strada Turnului. Ii vom avea prezenti pe sibieni cu brandul ”1717”, care se îmbuteliază în Germania, dar este conceptul lor și sperăm, în viitorul apropiat, să își facă producția aici”, a mai spus Selyem.

Potrivit acestuia, marele avantaj al artizanilor berii este diversitatea: ”Berile sunt facute după rețete foarte vechi, poate de sute de ani, se experimentează, se adauga ingrediente si condimente și se fac fel de fel de sortimente de bere”.

Sistemul de preparare si respectarea retetelor naturale duc la un pret al berii artizanale mai mare, comparativ cu cel din magazilele obișnuite.

”Berea artizanala tot timpul va fi mai scumpă. Aceste beri sunt facute cu ingrediente naturale. Acest hamei este cel care creste din pamant (…) Sunt unii care produc cu drojdie vie, care este un panaceu universal”, a mai declarat Alexandru Selyem.

In ajutorul consumatorilor de bere , în zona Targului de Tara din Dumbrava Sibiului se vor organiza degustari culinare specifice Transilvaniei – cârnați la grătar din carne de porc mangalița, burger și grătar de carne de vită black angus, friptură de pui, bulz ciobănesc, ciolan cu fasole, clătite sau prăjituri de casă.

Distracția la Festivalul Berii se va prelungi pana seara, cand vor sustine concerte Mircea Vintilă, Maria Cojocaru și trupa Băetii.

Alexandru Selyem a reușit să pregatească un program extrem de atractiv pentru BEER Craft@Art, cu resurse financiare independente de finanțările publice. Primul Festival al Berii Artizanale din Transilvania este o inițiativă privată  Eco Zen Consult Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA.

PROGRAM Festival “BEER Craft@Art”

Vineri, 04 august 2017

09,00-12,00 :

  • Sosire Participanti in Sibiu
  • prezentare zona de desfasurare a Evenimentului (Targ de Tara din Muzeul ASTRA)
  • instalare standuri de comercializare, depozitare marfa, cazare

12,00-13,00 :

* Conferinta de presa (Targ de Tara)

13,00 – 19,00 : Muzeul Traditiilor Populare ASTRA Sibiu

  • desfasurare Eveniment in zona Targului de Tara

Sambata, 05 august  2017

08,00 – 09,30 :

  • aprovizionare standuri

10,00 – 22,00 : Targul de Tara din Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului

  • desfasurare Eveniment in zona Targului de Tara

17,00-20,00 : Fanfara saseaca (Original Fidelen Siebenburger Adjuvanten)

20,00-22,00 : Band/ Maria Cojocaru – muzica, divertisment

Duminica, 06 august 2017

08,00 – 09,30 :

  • aprovizionare standuri

10,00 – 20,00 : Targul de Tara din Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului

  • desfasurare Eveniment in zona Targului de Tara

15,00-16,00 :  BAETII – muzica

16,00-17,00 : Festivitate de premiere participanti

17,00-20,00 : MIRCEA VINTILA – muzica, divertisment

20,00 : Inchidere Eveniment

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.