Operațiile pe inimă de la Polisano, decontate pentru pacienții asigurați

Știri de Sibiu, 30.08.2017

Veste bună pentru bolnavii cu afecțiuni cardiace care au nevoie de intrevenții chirurgicale. Clinica Polisano din Sibiu a devenit singurul centru din zonă unde proceduri  precum by-pass coronarian, valvuloplastii sau protezări aortice au fost incluse în Programul Național de Chirurgie Cardiovasculară și pot fi decontate de pacienții asigurați în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Începând cu luna septembrie, adulții cu patologie cardiovasculară şi indicaţie de chirurgie cardiacă și a vaselor mari, pot beneficia de aceste intervenții.

Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu a încheiat contract cu Clinica Polisano pentru decontarea operațiilor de chirurgie cardiovasculară, potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a spitalului.

”Casa Națională de Asigurări a avizat favorabil derularea acestui Program Național în Clinica Polisano datorită îndeplinirii standardelor referitoare la competențele și încadrarea cu personal de specialitate, respectării circuitelor și dotării optime a blocului operator și a secției ATI: echipamente performante de chirurgie cardiovasculară, aparate de circulație extracorporeală, baloane de contrapulsație, cell-savere, stimulatoare externe, sonde transesofagiene de ecografie, acces la laboratorul propriu, la unitatea de transfuzii sanguine şi la serviciul propriu de imagistică de înaltă performanță”, se arata in comunicat.

Intervențiile vor fi făcute de conf dr. Victor Costache împreună cu Echipa Inimii din cadrul Polisano.

Operațiile vor fi decontate în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Interventiile se vor face in baza indicaţiei de chirurgie cardiacă și a vaselor mari primită din partea unui medic cardiolog sau chirurg cardiovascular.

Pacientii vor avea decontata interventia de catre CNAS iar cazarea in spital va fi platita separat.

”Deoarece pe perioada spitalizării, prin acest program sunt decontate materialele sanitare specifice, pacientul asigurat va avea de achitat în funcție de numărul de zile de internare, suma de 300 lei/ziua de spitalizare și co-plata de 10 lei”, mai anunta Polisano.

Pentru programare la consultații se poate suna la call-center 021.9383, de luni până vineri, între orele 7-22, sau sâmbătă, între orele 8-14.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Operațiile pe inimă de la Polisano, decontate pentru pacienții asigurați […]