Barna: USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției

Știri de Sibiu, 30.08.2017

Opoziția îi intensifică acțiunile împotriva modificărilor legislative anunțate de Guvern. Deputatul USR Sibiu, Dan Barna, a anunțat că partidul său se pronunță împotriva modificărilor legilor Justiției și va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o moțiune simplă la adresa ministrului Tudorel Toader.

“Lupta împotriva Justiției continuă. Dacă la începutul anului, prin infama deja Ordonanță 13, PSD a trebuit să dea un pas înapoi, acum avem o reactivare a acestei cerințe. Cele trei măsuri din mimata consultare a ministrului Justiției nu fac decât să confirme miza reală a PSD: aducerea Justiției la pixul lui Dragnea. Transformarea Ministerului Justiției în arbitrul Justiției din România nu face decât să politizeze și să facă toți pașii înapoi, pași pe care România i-a făcut în relația cu UE și relația cu ceea ce înseamnă un stat de drept cu o justiție independentă. De aceea USR e foarte clar împotriva acestor măsuri pe care ministrul Justiției le-a propus și chiar la începutul sesiunii parlamentare vom depune o moțiune (…). Cel mai probabil, va fi o moțiune simplă”, a afirmat Barna, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

El a precizat că semnăturile necesare depunerii moțiunii vor fi strânse vineri, potrivit agerpre.ro.

“Vineri va începe sesiunea și vom strânge semnăturile. Cel mai probabil, moțiunea va fi depusă în prima săptămâna, dar vineri vor veni toți colegii și vom stabili calendarul”, a adăugat Barna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.