ISU Sibiu, dotat cu mașini MULTIRISC (FOTO)

Știri de Sibiu, 30.08.2017

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au fost dotați, pentru prima dată, cu un container multirisc destinat misiunilor de lungă durată de căutăre și salvăre a persoanelor și cu un autocamion special pentru transport. Echipamentele urmează să fie folosite în situații de risc precum alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente industriale grave.

”Cu o lungime de peste 6 m și o greutate de opt tone, containerul conține echipamente diverse, de descarcerare, tărgi de transport speciale, sisteme pneumatice de ridicare, unelte, generatoare electrice și multe alte echipamente specifice. Tot în cadrul acestui container se află și un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale”, potrivit unui comunicat transmis de ISU Sibiu.

Potrivit salvatorilor, un astfel de container va reduce semnificativ timpul de intervenție și perioada necesară descoperirii și salvării victimelor.

Containerul are în dotare toate echipamenele necesare realizării în condiţii optime a misiunilor specifice de căutare şi salvare pe timpul intervenţiilor de lungă durată ce se desfăşoară la nivelul zonei de competență a ISU Sibiu.

Echipamentele intrate in posesia ISU Sibiu începând cu data de 30 august sunt achiziționate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea integrală a proiectului este de 157 milioane lei, banii fiind obținuți în totalitate din fonduri europene.

În anul 2016, în dotarea ISU Sibiu au mai intrat 14 mijloace de intervenție, menite să optimizeze interventiile in situatii de urgenta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.