Transilvania Train, primul tren turistic românesc, a pornit spre Sibiu

Știri de Sibiu, 31.08.2017

Transilvania Train, primul tren turistic românesc a plecat, joi, din Gara Braşov, pentru a face un circuit inedit în inima Transilvaniei, acesta urmând să staționeze în următoarele zile la Sibiu și Mediaș. O sută de turişti români au cumpărat o vacanţă în care vor avea parte, timp de patru zile, de experienţe culturale şi tradiţionale în inima Transilvaniei.

Ineditul tren circulă pe traseul Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş – Braşov, timp de patru zile.

Călătoria nu este continuă, ci turiştii vor fi cazaţi în hoteluri de trei şi patru stele şi se vor opri în cele mai pitoreşti locuri din inima Transilvaniei.

”România nu are un asemenea concept şi nu a avut niciodată acest concept de tren pur turistic şi ne-am gândit că ar fi o idee foarte bună şi a sosit momentul ca şi România să ofere un astfel de produs turistic pe piaţa românească şi imediat după aceea pe piaţa internaţională, pentru că este una dintre şansele României să iasă afară, să iasă în extern pe piaţa turistică cu ceva inedit. Trenurile turistice au o mare tradiţie în Europa şi în lume şi România a trebui să intre pe acest trend. Este primul proiect de acest gen care este făcut pe picior de egalitate între două agenţii de turism din România, este o dovadă că putem să ne asociem pe baze libere să să facem un proiect cât se poate de frumos“, a declarat Cristi Pitulice, managerul de proiect Transilvania Train, potrivi mediafax.ro.

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, din care sunt ocupate 100 de locuri.

Proiectul ”Transilvania Train“ este rezultatul parteneriatului dintre două agenţii de turism româneşti şi CFR Călători.

Sibiul se afla pe lista orașelor incluse pe traseul proiectului ”Transilvania Train”, un nou concept turistic lansat in România, care se adresează celor interesați de călătorii și experiențe culturale în Transilvania. Pentru patru zile de calătorie cu trenul prin România, turiștii plătesc intre 650 și 780 de euro de persoană.

Citeste si: Transilvania Train, peste 600 de euro pentru o călătorie cu trenul la Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.