Skate park și teren de sport în zona Obor

Știri de Sibiu, 31.08.2017

Un skate park și terenuri de sport ar urma să fie amenajate de Primăria Sibiu în zona Pieței Obor. Investițiile, programate initial pentru zona Parcului Sub Arini, sunt planificate să se întindă pe o suprafață de 4 hectare la periferia orașului.

Foto: wikipedia

Pe o ouprafață de 2,3 ha situată în zona Pieței Obor se vor amenaja terenuri de fotbal destinate antrenamentelor, jocurilor amicale și meciurilor Ligii a III-a de fotbal, anunță Primăria Sibiu.

Al doilea teren în suprafață de 1,7 hectare, se afla în vecinătatea primului lot și este administrat de SC Piețe SA. Aici urmează să fie construit mult așteptatul skate park.

Noul skate park va fi dotat cu ”amenajările specifice turnate din beton care formează un circuit complex de rampe și bank-uri”.

Inițial, proiectul pentru skate park a fost prevăzut pentru parcul Sub Arini însă, ”pentru a proteja mediul s-a căutat o nouă locație”, mentioneaza Primăria Sibiu.

Pentru amenajarea parcului în noua locație va fi necesară adaptarea studiului existent la noul teren, concomitent cu propunerea de soluții pentru crearea de spații de parcare pentru viitorii utilizatori ai zonei de agrement și sport.

“Așa cum am promis, căutăm soluții pentru amenajarea de terenuri de sport pe care să le punem la dispoziția sibienilor. În prezent dispunem de un teren liber lângă Piața Obor care se pretează la amenajări pentru agrement și sport. Aceasta este o locație bună atât pentru noul skate park, mult așteptat de cei care practică acest sport, cât și pentru terenuri de fotbal, încă insuficiente în Sibiu.”, a declarat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Lotul  pe care se vor ridica terenurile de  fotbal a fost recâștigat în instanță de Municipiul Sibiu, după un proces inițiat în urmă cu 13 ani.

Cele 2,3 hectare au fost intabulate în anul 1998 în proprietatea Independența SA, după ce aceasta a obținut certificatul de atestare a dreptului de proprietate emis de către Ministerul Industriei și Comerțului.

”În urma procesului, Instanța a recunoscut dreptul de proprietate al Municipiului Sibiu, iar orașul a recâștigat terenul”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de Primaria Sibiu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.