Ce produse găsești anul acesta la Târgul Olarilor din Sibiu

Știri de Sibiu, 31.08.2017

Peste 200 de meşteri populari din întreaga țară, veterani ai olăritului şi tineri care au deprins tainele meşteşugului de la părinți și bunici, au confirmat prezența la cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, potrivit unui comunicat transmis joi de organizatori. Ajuns la cea de-a 51-a ediție, Târgul Olarilor își așteaptă vizitatorii in perioada 2-3 septembrie în Piața Mare a Sibiului.

Potrivit organizatorilor, cei peste 200 de meșteri vin la Sibiu din Corund, Branistea, Horezu, Oboga, Rădăuţi, Baia Mare şi Obârşa.

”Judeţul Sibiu va fi reprezentat anul acesta de un număr de şase olari şi de Fabrica de Teracotă Mediaş, Atelierul Scout Nocrich, Asociaţia „Tonal” Sibiu „Acţiune pentru Şanse Egale”, Asociaţia Monumentum Atelierul de Ţiglărie Tradiţională din Apoş. După tradiție, oferta Târgului din Piața Mare va fi foarte diversificată, de la oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței la instrumente muzicale și ceramică decorativă și figurativă”, se arata in comunicatul transmis de “Cindrelul-Junii” Sibiului.

Alături de gospodinele interesate de tradiționalele produse, copiii vor avea ocazia
sa deprinda tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în atelierul special deschis pentru ei.

La fel ca in anii trecuti, din Piața Mare nu va lipsi roata olarului, unde se vor putea urmări demonstrațiile oferite de meșteri.

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00

Ediția 2017 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriatcuComplexul Naţional Muzeal ASTRA.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.