“Împreună pentru Serbia”. Offroad Club Sibiu ajunge în zonele inundate

Știri de Sibiu, 29.05.2014

Sibienii se alătură campaniei internaţionale de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţiile devastatoare care au lovit Serbia. Offroad Club Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului, Clubul Rotary  şi Asociaţia Alumni din cadrul ULBS iniţiază campania umanitară “Împreună pentru Serbia”.

Campania de la Sibiu se desfăşoara în perioada 30 mai – 5 iunie, timp în care sibienii sunt aşteptaţi să se alăture cu donaţii. Mobilizarea are ca scop întrajutorarea locuitorilor oraşului Kraljevo, oraş grav afectat de inundaţiile din ultimele zile.

Pentru ca ajutoarele să ajungă cât mai repede în zonele sinistrate,  membrii Offroad Club Sibiu şi-au oferit disponibilitatea să ducă personal ajutoarele cu şase maşini de teren şi un camion.

„Ne-am pus la dispoziţie maşinile şi experienţa acumulată în conducerea lor în condiţii de teren şi vreme dure, extreme uneori. Insa, bucuria de a ajuta nu poate fi descrisă în cuvinte. Poveştile scrise de noi sunt despre oameni aflaţi în dificultate, despre cei pe care încercăm să-i ajutăm. Acum, Serbia are nevoie de noi, iar noi spunem «Prezent!»”, a declarat Ionuţ Constantin Modrescu, membru Offroad Club Sibiu

Apropiat sufleteşte de Serbia, directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Ovidiu Dragoman, vrea să ajute, la rândul său, şi s-a alăturat campaniei.

„Sunt parte a acestei campanii în primul rând din dorinţa firească de a ajuta semeni în nevoie, iar în al doilea rând, pentru faptul că am trăit aproape 10 ani în Serbia, înainte de revoluţie. La momentul respectiv, am simţit din plin sprijinul lor. Acum, după ani, vreau să le răspund cu aceeaşi căldura.”, spune Dragoman.

Nu este pentru prima dată când oraşul Kraljevo resimte calamităţile naturale, iar Sibiul doreşte să fie şi de data aceasta alături de oamenii care au rămas fără bunuri şi case.

„Istoria colaborării Clubului Rotary Sibiu cu Clubul Rotary Kraljevo datează din anul 2010, când am contribuit financiar la refacerea spitalului din localitatea sârbă, grav afectat de un cutremur…. E datoria noastră să îi ajutăm.”, spune Lucian Chirilă, preşedinte Rotary Club Sibiu.

Orice donaţie este importantă. „Puţin câte puţin face mult. Inundaţiile din Serbia au lăsat în urmă suflete zdrobite. Să nu privim doar la  problemele noastre de zi cu zi şi să ignorăm nevoia de lângă noi! Dacă vrem, avem şi timp şi resurse să schimbăm ceva.”, spune Laura Dobrotă, preşedinte Alumni Facultatea de Litere şi Arte ULBS

Iniţiatorii campanie cer sprijinul sibienilor pentru ca maşinile de care dispun să pornească încărcate cu alimente neperisabile, apă îmbuteliată şi produse de igienă (săpun, pastă de dinti, pamperşi, detergenţi). Donaţiile se pot face pe perioada campaniei, în fiecare zi, între orele 10 şi 20, la Teatrul de Vară din Parcul Tineretului.

Sunt binevenite şi donaţiile în bani în contul deschis la Banca  Transilvania:
Offroad Club Sibiu: RO47 BTRL 0330 1205 P955 99XX

Până joi, sponsorii campaniei sunt: Boromir, Albatros Service şi MOD Paul Paralescu Hairdressers.

Offroad Club Sibiu este un club sportiv constituit în municipiul Sibiu de mai multi iubitori ai acestui sport în anul 2009.  De asemenea, anual, Clubul organizează expediţii, atât în ţară, cât şi în străinătate, unul dintre membrii clubului ajungând în Pamir/Tajikistan, dar şi într-o acţiune de voluntariat în Magadan – Siberia de est.

Au fost implicati în numeroase actiuni de voluntariat şi au ajun în zone greu accesibile, unde oamenii au avut nevoie de sprijinul lor.
+Realitatea albă de la Buzău, când un număr de 4 autovehicule s-au deplasat în judeţul Buzău pentru a acorda sprijin şi a transporta ajutoare populaţiei care se confrunta cu zăpezi mari în luna februarie 2012.
-Incendiul din Munţii Cindrel, când la solicitarea ISU Sibiu, 4 autovehicule s-au deplasat în luna noiembrie 2011 la locul producerii unui incendiu de vegetaţie şi pădure în zona vârfului Voineşiţa din Munţii Cindrel, ajutând la transportul personalului ISU, IJP, al Academiei Trupelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, precum şi al materialului necesar izolării şi stingerii incendiilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.