Cei mai frumoşi câini, în concurs la Sibiu

Știri de Sibiu, 30.05.2014

Timp  de trei zile, cei mai bine cotaţi câini din ţară şi străinătate se vor întrece în concursuri de frumuseţe la Sibiu. Peste 1200 de câini din 380 de rase s-au înscris pentru cele sase expoziţii organizate de Asociatia Chinologică a Judeţului Sibiu.

Show-ul canin va avea loc în perioada 30 mai- 1 iunie, la Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron. Aici vor putea fi admirate peste 100 de rase canine, din cele 10 grupe FCI: caini ciobanesti, molosi, terrieri, teckeli, caini nordici, caini fe vanatoare si caini de agrement.

CIOBANESC ROMANESCParticiparea la expozoţii este una internationala, alaturi de competitorii romani fiind înscrişi câini din Cehia, Franta, Ungaria, Belarus,Germania, Polonia, Rusia, Slovacia, SUA si altele.

Câinii se vor intrece începând de vineri, 30 mai, când are loc Expozitia Cluburilor de Rasa, adica Clubul Terrierilor de tip Bull si Clubul Raselor de Agrement. De la ora 17.00, la baza hipică se va da start concursului.

Sambata 30 mai, de la ora 10,00 este programată Expozitia Nationala CAC, care va începe cu arbitrajul pe rase , continuand  de la  orele 14,00 cu departajarea celor  mai buni caini ai raselor in castigatorii celor 10 grupe canine FCI.

Dintre acestia se va alege castigatorul Expozitiei iar pe parcursul finalei  vom vedea cel mai bun Baby,Puppy, Junior, Veteran si cel mai bun caine  al expozitiei, “BEST IN SHOW” dar si cel mai bun caine Ciobanesc Romanesc, Grup de crestere, cea mai buna pereche si nu in ultimul rand cel mai bun Junior Handler“, spune Adrian Ludoşan, presedinte ACH Sibiu.

De la orele 16,00 are loc Expozitia Internationala CACIB cu finala Best in Show nocturn ca si anii precedenti.

Duminică, 1 iunie, de la 10,00 va incepe a doua Expozitie Internationala CACIB la care castigatorii din ziua precedenta vor incerca sa-si apere titlurile castigate cu o zi inainte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.