Johannis despre majoritatea din CJ Sibiu: Dorim să colaborăm cu PDL

Știri de Sibiu, 30.05.2014

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, recent demisonar din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL, a declarat despre schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu, că aşteaptă poziţia organizaţiei judeţene a partidului  şi punctul de vedere al PDL.

cj sibiuLiberalul a precizat că doreşte o colaborare cu PDL şi la nivelul administraţiei locale. Johannis a fost întrebat, în conferinta de presă, dacă, în urma alianţei dintre PNL şi PDL, se vor iniţia demersuri pe plan local pentru schimbarea  majorităţii din Consiliul Judeţean Sibiu şi înlocuirea vicepreşedintelui PSD, Ioan Banciu.

“Tema Consiliului Judeţean nu am abordat-o. O să o discutăm, o să vedem. Pentru mine va fi importantă poziţia organizaţiei judeţene PNL care va trebui să se poziţioneze şi, evident, într-un interval relativ scurt de timp, şi poziţia filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administraţia locală”, a declarat Klaus Johannis.

Întrebat dacă el va discuta despre alianţă şi cu liderii locali ai PDL, respectiv şi cu senatorul Ion Ariton,  Johannis a răspuns: “Eu, mai degrabă cu domnul Blaga”.

Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care nouă FDGR, nouă PSD, şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC. Protocolul de colaborare dintre FDGR (formaţiune condusă de Johannis până anul trecut), PSD şi PNL a funcţionat la nivelul CJ Sibiu după ruperea USL.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.