DIICOT: 21 de reţinuţi în dosarul drogurilor

Știri de Sibiu, 30.05.2014

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.)-Serviciul Teritorial Sibiu au dispus reţinerea a 21 de persoane în cazul grupării  acuzată de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Cei 21 de inculpaţi au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare pereventivă. Tinerii, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, sunt acuzaţi că au introdus în ţară  şi au vândut în Sibiu extasy, etnobotanice şi canabis .

Gruparea din Sibiu a fost destructurată, joi, în urma unei ample acţiuni  la nivelul municipiului Sibiu şi Bucureşti.

Citeşte şi: Studenţi şi taximetrişti din Sibiu implicaţi în trafic de droguri (VIDEO)

Anchetaorii au efectuat, joi,  32 de percheziţii în Sibiu (20) şi Bucureşti (12). Cei care se ocupau cu vânzarea drogurilor în Sibiu proveneau din diferite cercuri, printre cei anchetaţi fiind studenţi  şi taximetrişti. Marfa era vândută direct in strada, cluburi, sau într-un garaj din cartierul Valea Aurie.

În urma descinderilor, anchetatorii au confiscat aproximativ 4 kilograme de droguri, suma de 100 de mii de lei, bani găsiţi în locuinţa unei persoane din Bucureşti bănuită că alimenta piaţa din toata ţara, şi 12 mii de euro. Deasemenea, s-a pus sechestru asigurator pe şapte maşini de lux.

Gruparea de la Sibiu s-a impus pe piaţa în ultimul an, după ce membrii reţelei “Adi Foto”- specializată în vânzarea de etnobotanice, au fost reţinuţi în luna ianuarie 2013.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.