Cenușăreasa, un nou spectacol sold-out la Sibiu Opera Festival 2017

Știri de Sibiu, 29.09.2017

Spectacolele din cadrul Sibiu Opera Festival 2017 continua să se bucure de mare succes la public. Opera  ”Cenușăreasa” este al doilea spectacol sold-out din cadrul Sibiu Opera Festival, anunță organizatorii.

„Toate biletele pentru spectacolul de operă ”Cenușăreasa” de Gioachino Rossini au fost epuizate”, se arata in comunicatul transmis vineri de Filarmonica de Stat Sibiu.

Reprezentația de la Sibiu,  gazduita de sala Thalia, este specială, dat fiind faptul că marchează 200 de ani de la premieră și este realizată în memoria maestrului Alberto Zedda.

Pe scena sălii Thalia se va afla Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeșelea, corul Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, soliștii Aurora FAGGIOLI (Italia) – mezzosoprană, Martiniana ANTONIE – mezzosoprană, Larisa ŞTEFAN – mezzosoprană, Xavier ANDUAGA (Spania) – tenor, Mihail DOGOTARI – bariton, Petre BURCĂ – bas, Cristian HODREA – bas și clavecinistul Ruben Sanchez VIECO.

Regia spectacolului este semnată de Rareș Zaharia.

Cenușăreasa este sora vitregă și săracă a celor două surori, Clorinda si Thisbe, fiicelelui Don Magnifico, baron de Montefiascone. Când Don Ramiro (prinț de Salerno, deghizat și prezentat ca fiind valetul Dandini), o vede pe Cenușăreasa, cei doi se ndrăgostesc imediat. Cenușăreasa reușește să ajungă la bal, ca o misterioasă doamnă, iar prințul Don Ramiro îi declară din nou iubirea sa. Dar, Cenușăreasa dispare, lăsând în urma ei una dintre brățări, fără a uita să-i spună să o găsească, dacă o iubește cu adevărat. Mai târziu, când prințul Don Ramiro îl vizitează pe Don Magnifico, vede pe brațul Cenușăresei o brățară identică, iar adevărul iese la iveală, spre furia neputincioasă a surorilor.

”Cenușăreasa” este o operă comică în 2 acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avutloc la Teatro della Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie, cand sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. De asemenea, publicul se va bucura de concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.