Deputatul Neagu despre amânarea Legii Pensiilor: Respectul pentru pensionari NU este opțional

Știri de Sibiu, 31.10.2017

Deputatul PNL Nicolae Neagu a transmis în plenul Parlamentului îngrijorarea legată de efectele amânării noii Legi a Pensiilor, atrăgând atenția că România ”este o țară creștină și respectul părinților nu este opțional”.

”Cine nu-i respectă, ar fi împotriva legilor firii și uită că va ajunge în timp în situația de a fi dependent de o plată a pensiei decentă care să acopere cele strict necesare bătrîneții.(…)În septembrie președintele PSD Liviu Dragnea dădea asigurări că noua lege a pensiilor va elibera inechitățile din sistem și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018. Aflăm acum însă că legea nouă a pensiilor nu va putea intra în plată decât din 1 iulie 2018. Nu m-ar surprinde ca prin martie 2018, PSD să anunțe că această lege așteptată și promisă de PSD în campanie să intre în aplicare din 2019 și eventual gradual, așa cum au făcut și cu legea salarizării unitare, cu aplicabilitate treptată până în anul 2022.Asta se întâmplă când între promisiuni de campanie și realitate există strict un interes politic manifestat de PSD doar pentru a guverna”, a declarat Nicoale Neagu.

Deputatul sibian a reiterat că sustenabilitatea sistemului național de pensii ca și cel al salariilor vin doar în urma corelării cu dezvoltarea economică și stimularea mediului privat.

”PSD și guvernul său din păcate nu pot avea o viziune pe termen lung și atunci pe termen scurt, pentru a acoperi găurile din buget ca urmare a incapacității colectării veniturilor în paralel cu creșterea cheltuielilor preferă să taie investițiile publice mari sau cele ale autorităților publice locale, adică exact cele care generează dezvoltare economică și locuri de muncă.
Și pentru că nici asta nu pare că-i satisface, PSD încearcă să mute o parte a contribuțiilor din Pilonul 2 de pensii către Pilonul 1, adică dintr-o administrare sigură privată, către bugetul de stat pentru a acoperii și a se încadra în deficitul bugetar de 2,98%.
Pilonul 2 de pensii a acumulat aproape 8 miliarde de euro, pe care guvernul PSD- ALDE și-l doreste la bugetul de stat”, a mai afirmat Neagu, luni, în declarația politică susținută în Parlament.

În opinia sa, Guvernul condus de Mihai Tudose ținteșete doar încadrarea în deficit bugetar de 2,98%, amânând cresterile de salarii și pensii și investiții publice pentru anii viitori.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.