Sibienii cu cea mai mare indemnizație de creștere a copilului, cercetați pentru evaziune

Știri de Sibiu, 31.10.2017

După mai bine de un an de cand au devenit eroii României, cu cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, în jur de 35 de mii de euro, părinții în cauză au ajuns să bată sălile de judecată din Sibiu, fiind cercetați penal pentru evaziune fiscală. Liciniu Lupu, omul de afaceri care a solicitat o indemnizaţie record, este ținta dosarului.

Magistrații Tribunalului Sibiu au decis redeschiderea dosarului de cercetare penală înregistrat inca din 2016 de procurorii sibieni, urmare a sesizării celor de la Fisc.

”Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă: Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 906/P/2016 al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în ceea ce priveşte plângerea formulată de petenta A.J.F.P. SIBIU (…) în contradictoriu cu intimaţii : S.C. L. S.R.L. , L.V. Î.I. , L.I.L. ,L.G I.I., S.C. U.E. S.R.L., L.I.L. Î.I., S.C. V.I. S.R.L., S.C. V.S.T. S.R.L. , cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, se menționează în soluție.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat în septembrie 2016 modul de calcul al celei mai mari indemnizaţii de creştere a copilului, de aproape 160.000 de lei, iar indemnizaţia in cauza a fost suspendată temporar pentru noi verificări, a declarat, directorul AJPS Sibiu, Ioan Boţa.

Beneficiarul indemnizatiei, tatăl copilului, a obţinut în 12 luni consecutive din ultimii 2 ani venituri mari din consultanţă pe fonduri europene. Sibianul si firmele implicate in sistemul de intregire a veniturilor fac acum obiectul dosarului penal.

Omul de afaceri sibian a intrat în conflict deschis cu politicienii aflați la putere care s-au declarati indignați ca statul a locat o astfel de suma unui parinte.

Citeste si: Sibianul care cere o indemnizaţie de 35.000 €, către Olguţa Vasilescu: N-a înţeles sistemul fiscal
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.