ANM: Ploi, viscol la munte și polei în minivacanța de 1 Decembrie

Știri de Sibiu, 29.11.2017

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi mai multe atenționari si averizări meteorologice de vreme rea valabile pentru județul Sibiu în următoarele zile.

Pentru perioada 30 noiembrie, ora 02.0 – 01 decembrie, ora 02.00, meterologii au emis informare de intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte.

” La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h. (…)…local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei”, informează ANM:

Tot pentru judetul Sibiu, se activează Cod Galben de vant si viscol la munte , atentionarea fiind valabila in perioada 30 noiembrie, orele 06:00 –22:00.

”În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită”, mentioneaza meteorologii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.