Risc însemnat de avalanșe la Bâlea. Zăpadă de peste un metru la Bâlea Lac!

Știri de Sibiu, 29.11.2017

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri avertizare pentru risc însemnat (3) de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1600 de metri altitudine, valabila pana joi seara. Stratul de zăpadă la Bâlea Lac depășește deja un metru.

Potrivit meteorologilor riscul de avalanse s-a instalat pe versantul nordic al Muntilor Făgăraș, la peste 1600 de metri, unde stratul nou de zapada atinge 20-30 cm și nu are stabilitate.

”Stratul va creste la altitudini de peste 2000 m. Pe vai si în zonele adapostite sunt
formate depozite mai însemnate de zapada. În conditiile în care stratul nou este mediu sau putin stabilizat, pe pantele suficient de înclinate chiar si la supraîncarcari slabe, se pot declansa
avalanse de dimensiuni medii si izolat, în functie de conditiile locale, chiar mari, prin dislocuirea straturilor mai vechi”, se mentioneaza in buletinul nivometeorologic emis de ANM.

Potrivit masurătorilor realizate miercuri dupa-amiaza, stratul de zapada măsura la Bâlea Lac 113 cm.

In urmatoarele ore, la munte cerul va fi variabil în cursul noptii si mai mult noros joi, când pe arii extinse se vor semnala precipitatii mixte, ploi la altitudini joase si ninsori la peste 2000 m.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.