CJ Sibiu anunță studii de mediu și sănătate favorabile noului spital de pe Calea Șurii Mici

Știri de Sibiu, 31.01.2018

Oamenii nu au de ce să își facă griji pentru că terenul este bun pentru noul spital, a precizat președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean, despre zona Calea Șurii Mici, după ce s-a realizat un studiu de impact asupra sanatatii populației în zonă.

Temerile potrivit carora zona ar fi afectata de zgomotele avioanelor care aterizeaza pe Aeroportul Sibiu sau ar fi prea aproape de Groapa de Gunoi de la Cristian  au fost indepartate de șefa administrației sibiene, în conferință de presă, cand a facut referire la documente intocmite de specialisti.

”Va anunț că terenul este bun, conform unui studiu privind condițiile de mediu (apa, aer sol) și a efectelor acestora asupra sănătății umane, realizat de specialiști.(…) În ședința de azi (nr. marti) au fost aprobate hărțile strategice de zgomot ale R.A. Aeroportul Internațional Sibiu care arată că nu se impun măsuri pentru reducerea zgomotelor emise de aeroport”, a declarat președinta CJ Sibiu Daniela Cimpean.

Ea spune ca ”oamenii nu au de ce sa isi faca griji pentru că terenul e bun”, potrivit concluziillor celor doua studii.

Studiul de privind impactul asupra sanatatii populației din zona Calea Șurii Mici, unde CJ Sibiu detine 20 de hectare de teren pentru ridicarea noului spital, a fost realizat de Centrul de Mediu și Sănătate din Cluj Napoca, la solicitarea CJ Sibiu.

De asemenea, hartile de zgomot intocmite de AIS au fost avizate de reprezentanții Ministerului Mediului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.