Ambulanța Sibiu, punct slab în pregătirile pentru Summit-ul din 2019

Știri de Sibiu, 31.01.2018

Criza mașinilor de intervenție și lipsa de dotare a Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu de către Ministerul Sănătății generează un punct slab pentru România în contextul pregătirilor pentru Summit-ul UE de la Sibiu, potrivit declarațiilor Danielei Cîmpean, președinta Consiliului Județean (CJ)  Sibiu 

Conducerea CJ Sibiu a atenționat Ministerul Sănătății asupra necesarului de ambulanțe, în speranța că situația critică de la Sibiu va fi remediată pana la organizarea reuniunii la nivel înalt pe care o va gazdui orașul în primavara anului 2019.

”Am atenționat Ministerul Sănătății că este nevoie de ambulanțe, chiar dacă nu intră în atribuțiile noastre, Seviciul de Ambulanță nefiind în subordinea CJ. Însă, cunosc aceste aspecte și i-am atenționat cu privire la acest lucru. Ambulanța Sibiu este foarte slab dotată, nu a fost în atenția Ministerului Sănătății până în acest moment. Sperăm să ajungă acum, cu ocazia desfășurării Summit-ului. Cunosc această solicitare și să sperăm că vor răspunde și pozitiv. Este un punct slab”, a declarat în conferință de presă Daniela Cimpean, întrebată fiind asupra necesarului identificat pentru organizarea Summit-ului.

Victor Negrescu: Sunt probleme în privința locațiilor viitorului Summit de la Sibiu

Angajații și conducerea Serviciului de Ambulanță Sibiu au lansta în repetate randuri semnale de alarma față de situația dramatică în care s-a ajuns în privinta parcului tehnic.

Citeste şi: SOS Ambulanţa din judeţul lui Iohannis: Angajaţi epuizaţi, maşini vechi şi lipsă URIAŞĂ de personal! (VIDEO)

În 2016, din cele 45 de judeţe din ţară, Sibiul era pe penultimul loc , înaintea Galaţiului, din punct de vedere al numărului de angajaţi şi al dotării materiale, iar situația s-a agravat continuu.

In luna noiembrie, Ambulanța Sibiu mai putea să asigure interventie in caz de urgență medicală doar cu 20 de mașini, fara nicio ambulanță de tip C.

Summitului Consiliului European se va organiza la Sibiu, în 2019, urmare a propunerii lansata președintele Comisiei Europene, Jean Claude – Juncker.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Ambulanța Sibiu, punct slab în pregătirile pentru Summit-ul din 2019 […]