O nouă provocare: Record de ture pe pârtiile de la Arena Platoș

Știri de Sibiu, 31.01.2018

Schiorii și snowboarderii sunt provocați în weekend la un nou concurs de anduranță – 12 ore de schiat continuu pe pârtiile compexului Arena Platoș, județul Sibiu, competiția urmând să se desfășoare pe nocturnă.

”Este un concurs inedit, un experiment atât pentru noi din punct de vedere organizatoric cât și pentru concurenți. După ediția de anul trecut am decis să facem concursul și mai interesant, pentru că 12 ore de schiat încontinuu sunt o provocare chiar și pentru schiorii în formă, cu condiție fizică”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Cea de-a doua ediție a concursului are loc în 3 februarie, cu start pe nocturnă.

”La ora 21, echipamentele de ski sau snowboard vor fi poziționate în vârful pârtiei D. La ora 21:30, concurenții vor porni în alergare înspre echipamentele ce îi așteaptă în vârful pârtiei, se vor echipa rapid și pornesc în coborâre spre prima îmbarcare la teleschiul sau telescaunul pârtiei A. Timp de 12 ore, concurenții vor da ture încontinuu, cu trecere prin porțile electronice ce permit accesul spre instalațiile de transport pe cablu. Depășirea între poarta electronică și urcarea pe teleski sau pe telescaun este interzisă, îmbarcarea urmând să se facă în ordinea trecerii prin poartă. Orice fel de contact cu intenție duce la descalificarea automată a concurentului, care nu mai are dreptul să continue concursul”, precizeaza organizatorii.

Competiția este deschisa tuturor persoanelor care au implinit varsta de 14 ani. Fiecare echipă e formată din 2 schiori sau 2 snowboarderi, în sistem de ștafetă.

Concurenții vor fi premiați cu schiuri, plăci de snowboard, căști și alte echipamente in valoare totala de 10.000 de lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.