Primăria Sibiu: Am deszăpezit cu precădere în cartiere

Știri de Sibiu, 27.02.2018

Primăria Sibiu a dispus continuarea intervenției utilajelor de deszăpezire ”cu precădere în cartiere”, potrivit unui comunicat remis redacției marți seara.

Precizarea Primăriei Sibiu vine în urma criticilor adresate municipalității sibiene de prefectul Adela Muntean, care a cerut intervenția mașinilor și pe străzile din zonele periferice ale orașului.

Primăria Sibiu: Primăria și CJ, mustrate de prefectul de Sibiu pentru deszăpezire. Se cere intervenție în cartiere!

”Precizăm că în această dimineață pe arterele principale carosabilul era complet deszăpezit.Viceprimarul Corina Bokor precum și inspectorii serviciului abilitat au verificat în teren starea drumurilor și modul în care firma de deszăpezire a intervenit. În urma controalelor, s-a constatat că arterele principale se aflau într-o stare bună, iar în cartiere materialul antiderapant a început să acționeze și să topească zăpada. Tot în urma acestor controale, încă din această dimineață de la ora 9.30 Primăria Sibiu a dispus continuarea intervenției cu precădere în cartiere”, se arata în comunicat.

Potrivit aceleași surse, ”echipele firmei de deszăpezire vor rămâne în teren și în această noapte pentru a împrăștia material care să evite formarea poleilului”.

Firma Terra Bilding, care se ocupă de deszăpezirea Sibiului a întervenit în ultimele zile cu 12 utilaje, în funcție de prioritati.

”În ceea ce privește municipiul, s-a intervenit pe străzi în ordinea priorităților stabilite în funcție de volumul de trafic. Pe străzile incluse în prioritatea 1 și 2 s-a trecut de 2 ori cu utilaje și materiale, iar apoi s-a intrat pe străzile cu rang 3 de prioritate. De asemenea, s-a continuat intervenția manuală începând cu ora 6 a acestei dimineți, fiind vizate scările, trotuarele care aparțin domeniului public, aleile și piețele centrale”, mai precizeaza Primaria Sibiu.

Conform datelor din teren, în Sibiu s-a a folosit în noaptea de 26 spre 27 februarie și în cursul zilei de marti peste 70 de tone de sare, aproximativ 15 tone de clorură și 10 metri cubi de nisip în zonele pietonale.

Cu toate acestea, potrivit IPJ Sibiu, firma care se ocupa de deszapezirea orasului Sibiu a fost sancționată în ultimele zile de două ori de agenții de la Rutieră: o sanctiune in valoare de 2900 lei in data de 25 februarie iar luni, 26 februarie, s-a aplicat o a doua sanctiune in valoare de 3625 lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.